Το τελευταίο «σόου» λαϊκισμού και δημαγωγίας

Του Θανάση Νταβλούρου

Για τελευταία φορά ως πρωθυπουργός, ο μεγαλύτερος λαοπλάνος που κυβέρνησε τη χώρα εξαπατώντας ανερυθρίαστα τον ελληνικό λαό, επέστρεψε «στον τόπο του εγκλήματος» για να επιδοθεί σε ένα ακόμη ρεσιτάλ λαϊκισμού και δημαγωγίας.

Στην πόλη όπου ο ίδιος υποσχέθηκε το 2014 τα πάντα στους πάντες με το περιβόητο «πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης», όπως έμεινε στην Ιστορία και δεν εφαρμόστηκε ποτέ εφόσον πνίγηκε στα νερά του Θερμαϊκού, ο κ. Τσίπρας υποσχέθηκε τώρα να επιστρέψει κάποια «ψίχουλα» σε μια κοινωνία που έχει ρημάξει με την ανάλγητη πολιτική του, απόρροια των δύο μνημονίων που της φόρτωσε το ετερόκλητο κυβερνητικό μόρφωμα του.

Με σκοπό να γλιτώσει την αναπόφευκτη συντριβή του στις εκλογές, προσπαθεί τώρα απεγνωσμένα να ρίξει στάχτη στα μάτια ενός καταπιεσμένου από την ισοπεδωτική υπερφορολόγηση κόσμου, αλλά εις μάτην. Φαίνεται ότι τόσο ο ίδιος όσο και οι σύντροφοι του, Αριστεροί και Ακροδεξιοί που συγκυβερνούν, δεν έχουν κατανοήσει ότι οι πολίτες δεν πιστεύουν πλέον τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα.

Πιστεύουν τη δεινή πραγματικότητα που ζουν, μέσα στην οποία υφίστανται τα επίχειρα της εξαπάτησης τους με την άσκηση μιας ανάλγητης και σκληρής πολιτικής, χωρίς έλεος, η οποία θα φτάσει στο αποκορύφωμα της στις αρχές του επόμενου χρόνου με τη μείωση των συντάξεων και του αφορολόγητου. Επομένως, για ποια έξοδο από τα Μνημόνια μιλάει;

Η Ελλάδα δεν αντέχει πια άλλα ψεύδη, απαιτεί αλήθειες και έργα μέσω μιας σύγχρονης αναπτυξιακής πολιτικής, που μόνο η Νέα Δημοκρατία μπορεί να εφαρμόσει με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Κι αυτή νομοτελειακά θα υλοποιηθεί, με την ενεργό στήριξη της κοινωνίας που ζητά να απαλλαγεί από τους σημερινούς πολιτικούς απατεώνες, το συντομότερο δυνατό.