ΠΑΤΡΑ: Ηλίας Ανδριόπουλος και Φωτεινή Βελεσιώτου, απόψε, στο Ρωμαϊκό Ωδείο

Ο Ηλίας Ανδριόπουλος και η Φωτεινή Βελεσιώτου ανταμώνουν καλλιτεχνικά για πρώτη φορά στην Πάτρα  την Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου στις 9 το βράδυ στο Ρωμαϊκό Ωδείο της πόλης.
Στον μαγικό αυτό χώρο θα ακουστούν μετά από χρόνια τα «Λαϊκά Προάστια», στην ολοκληρωμένη μουσική τους γραφή. Ενα έργο σε στίχους Μιχάλη Μπουρμπούλη, που το σφράγισε μοναδικά η ανεπανάληπτη ερμηνεία της Σωτηρίας Μπέλλου, αφού σχεδόν όλα τα τραγούδια αγαπήθηκαν, τραγουδήθηκαν και συντροφεύουν αδιάκοπα όλους τους έλληνες, από το 1980 που κυκλοφόρησε ο δίσκος, μέχρι τις μέρες μας.
Ποιος δεν τραγούδησε και δεν ρίγησε η καρδιά του από το «Μην κλαις», την «Πλατεία Βάθης», το «Μεταξουργείο», τα «Ρεμπέτικά μας», ο «Αγέρας στους δρόμους» και άλλα; Η Φωτεινή Βελεσιώτου η οποία θα ερμηνεύσει τα «Λαϊκά Προάστια» στην Πάτρα, ανήκει στις πιο σημαντικές καινούργιες ερμηνεύτριες που διαθέτει ο τόπος μας. Ακολουθεί μία μεγάλη παράδοση των κορυφαίων τραγουδιστών, που αγγίζει κλασσικά και διαχρονικά τραγούδια, που έχει καθαγιάσει μέσα στον χρόνο, η αγάπη η λατρεία και ο σεβασμός του κόσμου. Στις εμφανίσεις της, συναυλίες κλπ, πάντα κοσμούσαν το ρεπερτόριό της αποσπάσματα από τα «Λαϊκά Προάστια», αλλά στη Πάτρα είναι η πρώτη φορά , που θα ερμηνεύσει ολόκληρο το έργο, υπό την μουσική καθοδήγηση του συνθέτη.
Μία άλλη διαφορετική, αλλά εξίσου σπουδαία συμμετοχή στην συναυλία, είναι αυτή της νεότερης Θεοδώρας Μπάκα, η οποία θα καλύψει ερμηνευτικά το πρώτο μέρος της συναυλίας. Η Θεοδώρα Μπάκα είναι μόνιμη συνεργάτις του Ηλία Ανδριόπουλου, από το 2008 που τη γνώρισε στη Λάρισα, σε ένα τιμητικό αφιέρωμα στο έργο του, που του έκανε το Δημοτικό Ωδείο της πόλης, και εκεί την άκουσε για πρώτη φορά να ερμηνεύει εξαίσια τα τραγούδια του. Από τότε την έχει κοντά του. Μας έρχεται από το λυρικό τραγούδι, με σπάνιες διακρίσεις και επιτυχίες από την πορεία της σε αυτό. Εδώ θα αναδείξει τη λυρική, μελωδική πλευρά του Ανδριόπουλου, αφού θα μας τραγουδήσει κομμάτια από τα αγαπημένα «Γράμματα στο Μακρυγιάννη», τους «Προσανατολισμούς» του Οδυσσέα Ελύτη, τους «Αργοναύτες» Σεφέρη-Γκάτσου- Ελευθερίου, αλλά και τρία νέα μουσικά μέρη από τις «Ωδές» του Ανδρέα Κάλβου.
Μία εξαίρετη ομάδα με τον Αχιλλέα Γουάστωρ στο πιάνο, που θα έχει και την μουσική επιμέλεια της βραδιάς, θα συνοδεύσει και θα τονίσει το καλλιτεχνικό περιεχόμενο της συναυλίας, στην οποία συμμετέχουν και οι μουσικοί Ηρακλής Ζάκκας, μαντολίνο-μπουζούκι, Αλέξανδρος Μποτίνης βιολοντσέλο, Νίκος Παπαναστασίου ακορντεόν και Γιώργος Καραμφίλλης μπουζούκι.
Τεχνικός ήχου ο Γιάννης Παπαδόπουλος
Τιμές εισιτηρίων 10 και 7 ευρώ.
Σημεία προπώλησης:
> Ταμείο ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, τηλ. 2610 273.613
> Music Station – Στόλλας, Ρήγα Φεραίου 34, τηλ. 2610 222.411
> Βιβλιοπωλείο Discover, Βούρβαχη 3 και Κορίνθου, τηλ. 2610 624916
> Καραμούζη Οπτικά, Μαιζώνος 92, τηλ. 2610 274.728
> Βιβλιοπωλείο Ροδόπουλος – Ε. και Π. Αθανασόπουλος ΟΕ., Κορίνθου 270, τηλ. 2610 273.287.