ΠΑΤΡΑ: Ολοκληρώνονται σήμερα οι αιτήσεις συμμετοχής στη δράση της «Πρακτικής Άσκησης» Erasmus+

Οι προκηρύξεις για συμμετοχή στη δράση της «Πρακτικής Άσκησης» Erasmus+ για το επόμενο ακαδημαϊκό έτος 2018-2019 έχουν ήδη ανακοινωθεί. Απευθύνονται σε φοιτητές του Πανεπιστημίου μας από όλους τους κύκλους σπουδών (προπτυχιακούς, μεταπτυχιακούς φοιτητές και υποψηφίους διδάκτορες) και η μετακίνηση, διάρκειας 2 έως 3 μηνών, μπορεί να πραγματοποιηθεί σε κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε χώρες του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου ή και σε συνεργαζόμενες χώρες. Οι αιτήσεις θα υποβληθούν  έως σήμερα 10 Σεπτεμβρίου 2018 ηλεκτρονικά, στην πλατφόρμα Erasmus+(https://erasmus.upatras.gr/). Στην ιστοσελίδα του προγράμματος μπορείτε να βρείτε αναλυτικές πληροφορίες, καθώς και λίστες με προτεινόμενους φορείς στο εξωτερικό: http://www.upatras.gr/el/erasmus-announcements.

Επίσης, θα θέλαμε να ενημερώσουμε τα μέλη ΔΕΠ, ΕΕΠ και ΕΔΙΠ της κοινότητάς μας, ότι οι συστατικές επιστολές που απαιτούνται για τη συμμετοχή των φοιτητών στη δράση της «Πρακτικής Άσκησης» δεν επιδίδονται πλέον στους ενδιαφερόμενους, αλλά υποβάλλονται ηλεκτρονικά από τους ίδιους τους διδάσκοντες στο «Καταθετήριο Συστατικών Επιστολών», στη  διεύθυνση: http://systatikes.upatras.gr/web/.

Περιμένουμε τις αιτήσεις των φοιτητών μας, για να αποκτήσουν, με υποτροφία του προγράμματος Erasmus+, μια εμπειρία για πρακτική άσκηση και να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στο εξωτερικό! Το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων είναι στη διάθεσή σας για κάθε διευκρίνιση και υποστήριξη (τηλ.: 2610 969036,llp.placements@upatras.gr).

Καταγραφή εισερχόμενης κινητικότητας Erasmus+

Σας υπενθυμίζουμε ότι, προκειμένου να καταγραφεί με όσον το δυνατόν καλύτερο τρόπο η κινητικότητα του Πανεπιστημίου μας και να αποκτήσουμε μια πληρέστερη εικόνα των εισερχομένων μέσω του προγράμματος Erasmus+, δημιουργήθηκαν από το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων δύο ηλεκτρονικά ερωτηματολόγια, που αφορούν στις κατηγορίες συμμετεχόντων που δεν υποχρεούνται να μετακινηθούν μέσω του παραπάνω Γραφείου. Αν οποιοδήποτε μέλος ή εργαστήριο του Πανεπιστημίου μας φιλοξενεί: (1) φοιτητή για πρακτική άσκηση ή (2) μέλος ΔΕΠ / ερευνητή / υπάλληλο (για διδασκαλία ή επιμόρφωση), παρακαλούμε να συμπληρώσει την αντίστοιχη φόρμα. Έχει λίγες ερωτήσεις και δεν απαιτεί πολύ από τον χρόνο σας! Περισσότερα στο: https://www.upatras.gr/el/node/5423.