Ντόρα: Οι εκλογές μπορεί να γίνουν πριν τον Μάιο

Ο κ. Τσίπρας αντιλαμβάνεται ότι αυτό το τρένο στο οποίο έχει μπει τώρα ιδιαίτερα μετά το καλοκαίρι δεν μπορεί να πάει μακριά επεσήμανε η Ντόρα Μπακογιάννη εκτιμώντας ότι οι εκλογές μπορεί να γίνουν νωρίτερα από τον Μάιο.

Η τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας μιλώντας στον Real FM σχολίασε την εμφάνιση Τσίπρα στη ΔΕΘ και τα όσα είπε:

«Ηταν απογοητευτικός, φοβισμένος και στην προσπάθεια του να μιλήσει σε δύο ακροατήρια έβγαλε έναν εσωτερικό διχασμό. Ο κ. Τσίπρας προσπάθησε να μας πείσει ότι έχει όραμα, κακοποίησε τη λέξη όραμα, γιατί το όραμα προϋποθέτει σχέδιο και πρόγραμμα. Και η βασική κριτική που νομίζω ότι είναι απολύτως τεκμηριωμένη και πρέπει να του κάνουμε είναι ότι ο κ. Τσίπρας εχθές ελλείψει σχεδίου δεν έβαλε τα επί μέρους μέτρα κάτω από την ομπρέλα που είναι απαραίτητη για την χώρα, που είναι η ομπρέλα της ανάπτυξης» δήλωσε και πρόσθεσε:

«Το συνολικό σχέδιο για την χώρα, το πως θα μεγαλώσουμε την πίτα, αυτό δεν έπεσε στο τραπέζι της ΔΕΘ. Αυτό για μένα είναι το μεγάλο πρόβλημα» συμπλήρωσε.

«Ο κ. Τσίπρας εμφανίστηκε φοβισμένος, ήξερε πως ήταν η τελευταία του έκθεση, εμφανίστηκε μικρός, με την έννοια ότι αρνήθηκε να δώσει ερωτήσεις σε αντιπολιτευόμενα μέσα» ανέφερε.

«Να σας κάνω μια πρόβλεψη. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση, ο κ. Τσίπρας δεν αντέχει την ήττα των αυτοδιοικητικών και των ευρωεκλογών, άρα όλα τα σενάρια παίζουν μέχρι τον Μάιο. Μπορεί να αποφασίσει ότι χρειάζεται εκλογές νωρίτερα. Από ότι καταλαβαίνω, το είχα προβλέψει και σε συνέντευξή μου στον Ελεύθερο Τύπο, είχα πει ότι ο κ. Καμμένος θα βρει έναν μαγικό τρόπο να κάνει την επόμενη κυβίστηση, το εξήγγειλε και ο κ. Τσίπρας χθες ότι δεν θα υπάρξει θέμα διότι θα βρει έναν εθνικό λόγο σπουδαιότερο από την Μακεδονία για να κρατηθεί στην κυβέρνηση, αλλά ο ίδιος ο κ. Τσίπρας αντιλαμβάνεται ότι αυτό το τρένο, στο οποίο έχει μπει τώρα μετά το καλοκαίρι ιδιαίτερα, δεν μπορεί να πάει μακριά» τόνισε.

Ερωτηθείσα για το “τζάμπα μάγκας” του κ. Τσίπρα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη απάντησε ότι «Είναι ακριβώς αυτή η έλλειψη σοβαρότητας και υπευθυνότητας, για την οποία μιλάμε όλο αυτό το χρονικό διάστημα» και συμπλήρωσε «Δεν είναι τζάμπα μάγκας ο Μητσοτάκης, τζάμπα μάγκας είναι ο Τσίπρας».