ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ: Αντιπροσωπεία από τη Μολδαβία συναντήθηκε με στελέχη αναπτυξιακών φορέων

Η ΑΧΑΪΑ – ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε. υποδέχτηκε στα κεντρικά γραφεία της, στα Καλάβρυτα, Μολδαβική αντιπροσωπεία, στο πλαίσιο εκπαιδευτικής επίσκεψης στην Ελλάδα με τίτλο: “Μεταφορά εμπειρίας στις διαδικασίες προγραμματισμού και υλοποίηση παρεμβάσεων για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και εργασίας στις αγροτικές περιοχές”. Η επίσκεψη οργανώθηκε από το πρόγραμμα TA ENPARD και ο στόχος της ήταν η απόκτηση γνώσεων, εμπειρίας και η ανταλλαγή τεχνογνωσίας για την προοπτική εφαρμογής των νέων μέτρων αγροτικής ανάπτυξης, που υποστηρίζονται από το εθνικό ταμείο, για τη γεωργία σε αγροτικές περιοχές.
Ανάμεσα στα άτομα που αποτελούσαν τη Μολδαβική αντιπροσωπεία ήταν στελέχη τοπικών αναπτυξιακών φορέων, τοπικοί επιχειρηματίες, δήμαρχοι 5 δήμων, εκπρόσωποι του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης της Μολδαβίας κ.α.
Η αποστολή είχε την ευκαιρία να συναντήσει τον Πρόεδρο της ΑΧΑΪΑ – ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε. και Δήμαρχο Καλαβρύτων, κ. Λαζουρά Γεώργιο, και τη Γενική Διευθύντρια / Συντονίστρια LEADER της ΑΧΑΪΑ – ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε., να παρακολουθήσει σεμινάριο από τα στελέχη της ΑΧΑΪΑ – ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε. κ.κ. Μπουτόπουλο Παναγιώτη (Γεωπόνος), Χαραλαμποπούλου Κωνσταντίνα (Οικονομολόγος) και Λαμπροπούλου Ελένη (Υπεύθυνη Συνεργασιών), σχετικά με το σκοπό και τους στόχους της ΟΤΔ, καθώς και τον τρόπο υλοποίησης του τοπικού προγράμματός της. Κατά την διάρκεια της παραμονής τους στην περιοχή, επισκέφθηκαν έργα που έχουν υλοποιηθεί μέσω των προγραμμάτων LEADER, χώρους πολιτιστικής και ιστορικής κληρονομιάς και δοκίμασαν την τοπική κουζίνα.
Η επίσκεψη της Μολδαβικής αντιπροσωπείας χαρακτηρίστηκε ως μία ευκαιρία, για τους συμμετέχοντες, να αποκτήσουν σαφέστερη εικόνα για υλοποίηση αντίστοιχων συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και προοπτική για μελλοντική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών.