(Φωτό)-Αυτές είναι οι γυναίκες που έριχναν λάδι στις εικόνες στα μουσεία -Υποστήριξαν ότι «το λάδι είναι θαυματουργό»

Στον εισαγγελέα οδηγούνται οι δύο γυναίκες που συνελήφθησαν την Κυριακή στο Ιστορικό Μουσείο και οι οποίες κατηγορούνται ότι βανδάλιζαν εικόνες στα μουσεία με… θαυματουργό λάδι.

Οι δύο γυναίκες χρησιμοποίησαν έναν απίστευτο ισχυρισμό για να εξηγήσουν τις πράξεις τους και την πρόκληση φθορών σε μουσεία το τελευταίο διάστημα.

«Ρίχναμε λάδι και μύρο γιατί η Αγία Γραφή λέει πως είναι θαυματουργό», ισχυρίστηκαν στους αστυνομικούς, σύμφωνα με το ΑΠΕ, οι δύο Ρομά βουλγαρικής υπηκοότητας. Οι δύο γυναίκες συνελήφθησαν στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, στην Παλαιά Βουλή, με το… θαυματουργό λάδι στο χέρι. Η αστυνομία τις αναζητούσε για την πρόκληση φθορών σε εκθέματα στο Μουσείο Μπενάκη και στο Βυζαντινό Μουσείο.

Ο φύλακας του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου αναγνώρισε τη μία από τις δύο, το πρωί της Κυριακής, από τις φωτογραφίες που είχε μοιράσει η αστυνομία στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους και ειδοποίησε τις Αρχές.

Την ώρα που έφτασαν οι αστυνομικοί, εκείνες άγγιζαν ένα από τα εκθέματα και κρατούσαν μπουκάλι με λάδι, αλλά δεν πρόλαβαν να το χρησιμοποιήσουν.

Οι δύο γυναίκες κρύβουν τα πρόσωπά τους καθώς φεύγουν από την Ασφάλεια (Φωτογραφία: intimenews)Οι δύο γυναίκες κρύβουν τα πρόσωπά τους καθώς φεύγουν από την Ασφάλεια (Φωτογραφία: intimenews)

Οι δύο γυναίκες ισχυρίζονται ότι έριχναν λάδι στις εικόνες επειδή είναι θαυματουργό (Φωτογραφία: intimenews)Οι δύο γυναίκες ισχυρίζονται ότι έριχναν λάδι στις εικόνες επειδή είναι θαυματουργό (Φωτογραφία: intimenews)

Οι δύο γυναίκες οδηγούνται στον εισαγγελέα για να απολογηθούν (Φωτογραφία: intimenews)Οι δύο γυναίκες οδηγούνται στον εισαγγελέα για να απολογηθούν (Φωτογραφία: intimenews)

«Το λάδι είναι θαυματουργό, το λέει και η Αγία Γραφή», είπαν οι δυο γυναίκες (Φωτογραφία: intimenews)«Το λάδι είναι θαυματουργό, το λέει και η Αγία Γραφή», είπαν οι δυο γυναίκες (Φωτογραφία: intimenews)