ΑΧΑΪΑ: Όλα έτοιμα για τη μεταφορά μαθητών – Ευρεία σύσκεψη στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη

advertisement

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας, κ. Γρηγόρη Αλεξόπουλου με θέμα τη μεταφορά μαθητών, για το σχολικό έτος 2018 -2019. Στη σύσκεψη συμμετείχαν από την Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ο Πρόεδρος κ. Κουτρόπουλος Αριστομένης, ο Αντιπρόεδρος κ Βουκελάτος Παναγιώτης, η Γενική Γραμματέας κ. Ταγκαλάκη Ασημίνα, ο Βοηθ. Οργανωτικός Γραμματέας κ. Τσουκαλάς Διονύσιος και η Ταμίας κ. Λιούρδη Μαριάντζελα. Από την πλευρά της Περιφέρειας συμμετείχαν ο Γενικός Δ/ντης Εσωτερικής Λειτουργίας κ. Κόλαρης Κωνσταντίνος, ο Γενικός Δ/ντης Ανάπτυξης κ. Τσολοδήμος Νικόλαος, ο Διευθυντής Αναπτυξης κ. Παπασημακόπουλος Χρήστος κ.α στελέχη της υπηρεσίας.
Στη σύσκεψη συζητήθηκε εκτενώς το θέμα της μεταφοράς μαθητών και η ανησυχίες των γονέων όπως μεταφέρθηκαν από τα μέλη του της Ομοσπονδίας. Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης και τα στελέχη της υπηρεσίας δήλωσαν ότι όλα είναι έτοιμα και ξεκινά η μεταφορά με το πρώτο σχολικό κουδούνι.
« Είναι η πρώτη φορά που η μεταφορά μαθητών ξεκινά από την πρώτη μέρα της σχολικής χρονιάς. Αυτό επιτυγχάνεται από το σωστό προγραμματισμό και τις συντονισμένες ενέργειες όλων των εμπλεκομένων και τη συστηματική και οργανωμένη εργασία των στελεχών της ΠΔΕ. Είναι πολύ σημαντικό να εξασφαλιστούν τα δρομολόγια των μαθητών και η πρόσβασή τους στα σχολεία όλων των βαθμίδων για να διευκολυνθεί η εκπαιδευτική διαδικασία αλλά και οι οικογένειες των μαθητών» δήλωσε ο κ. Αλεξόπουλος, τονίζοντας παράλληλα ότι «οι όποιες εκκρεμότητες υπάρχουν θα αντιμετωπιστούν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα».