Τσίπρας: Ιστορικές οι σχέσεις Ελλάδας-ΗΠΑ – Ρος: Τώρα τα πράγματα για τη χώρα σας είναι καλύτερα

Τον υπουργό Εμπορίου των ΗΠΑ, Γουίλμπουρ Ρος, υποδέχθηκε το απόγευμα της Παρασκευής ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πρωθυπουργικό γραφείο στη Θεσσαλονίκη, ενώ συμμετείχαν ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Δημήτρης Λιάκος και ο πρέσβης των ΗΠΑ, Τζέφρι Πάιατ. Ο κ. Τσίπρας θα συναντηθεί και με αξιωματούχους μεγάλων αμερικανικών επιχειρήσεων, οι οποίοι συμμετέχουν στην 83η ΔΕΘ, στην οποία τιμώμενη χώρα είναι οι ΗΠΑ.

Στις δηλώσεις τους ενώπιον των καμερών, ο κ. Τσίπρας καλωσόρισε τον Αμερικανό υπουργό στην Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη -«αυτή την πανέμορφη πόλη», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά. Μίλησε επίσης για την έξοδο από τα μνημόνια και τη νέα εποχή που αρχίζει για την Ελλάδα, καθώς και στη σημασία που έχει για τη χώρα το γεγονός ότι οι ΗΠΑ είναι η τιμώμενη χώρα στην 83η ΔΕΘ, ειδικά στον τομέα της οικονομίας και των επενδύσεων. Υπογράμμισε ακόμη τις ιστορικές σχέσεις των δύο χωρών.

Από την πλευρά του, ο Γουίλμπουρ Ρος τόνισε ότι ανοίγει μια νέα σελίδα για την Ελλάδα και οι ΗΠΑ θα σταθούν στο πλευρό της, τονίζοντας ότι πλέον τα πράγματα για τη χώρα είναι καλύτερα και εκφράζοντας την ικανοποίησή του γι’ αυτό. Αναφέρθηκε ακόμη στην επικείμενη επίσκεψη Τσίπρα στη Νέα Υόρκη, στο τέλος Σεπτεμβρίου, όπου ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Δείτε βίντεο από την αυτοκινητοπομπή του Αμερικανού υπουργού:

Η Θεσσαλονίκη, όπως δείχνουν και οι φωτογραφίες πριν από τη συνάντηση Τσίπρα – Ρος, είχε μετατραπεί σε «νεκρή» πόλη, με τους αστυνομικούς να έχουν αποκλείσει την περιοχή γύρω από το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης και να μην αφήνουν κανέναν να πλησιάσει στο σημείο.

Η παρουσία των αστυνομικών στην πόλη είναι έντονη, καθώς έχουν κινητοποιηθεί περισσότεροι από 5.000, στο πλαίσιο των μέτρων ασφαλείας για την  83η ΔΕΘ.

Δείτε εικόνες:

thes01
thes02
thes03