ΠΑΤΡΩΝ-ΠΥΡΓΟΥ: Απογοήτευση, θυμός και δυσαρέσκεια στο Επιμελητήριο για την έναρξη κατασκευής του νέου Αυτοκινητόδρομου

Με επιστολή του προς τον υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη και τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα, το Επιμελητήριο Ηλείας, μετά τις τελευταίες εξελίξεις πάνω στο θέμα του δρόμου Πάτρα – Πύργος , εξελίξεις που σε μεγάλο βαθμό ήσαν αναμενόμενες- εκφράζει την βαθιά του απογοήτευση, θυμό και δυσαρέσκεια για την όλη εξέλιξη ενός θέματος, με το οποίο όπως αναφέρει, εδώ και πολλά χρόνια όχι μόνο ασχολήθηκε αλλά ταύτισε την δεινή οικονομική κατάσταση της Ηλείας με την παντελή, σχεδόν εγκληματική, κατάσταση των υποδομών στον τόπο.

Στην επιστολή του, ο πρόεδρος του φορέα Κ. Νικολόπουλος προσθέτει: “Βεβαίως είναι και η φυσική καταστροφή του 2007 και η οικονομική κρίση , αλλά ο δρόμος κρατάει καθηλωμένη κάθε προσπάθεια ανάκαμψης και ανασύνταξης των παραγωγικών δυνάμεων του τόπου.

Είχαμε έγκαιρα προειδοποιήσει ότι η κατάτμηση σε οκτώ υπο-έργα οδηγεί μαθηματικά στην ταύτιση με την πορεία του έργου Αμφιλοχία Βόνιτσα , που κατασκευάζεται εδώ και είκοσι χρόνια και είναι άγνωστο αν , και πότε θα τελειώσει.

Είναι επιεικώς αποπροσανατολιστική οποιαδήποτε υπογραφή κάποιων επί μέρους συμβάσεων που θα περιπλέξει έτι περαιτέρω το θέμα και υπηρετεί μόνο επικοινωνιακές πρακτικές.

Είναι απαραίτητο να διασφαλιστεί ότι και οι 8 επιμέρους συμβάσεις θα υπογραφούν και θα υλοποιηθούν ταυτόχρονα, μέσα στο ενιαίο χρονοδιάγραμμα που είχατε ορίσει , αποκλείοντας την επίκληση οποιουδήποτε τύπου γραφειοκρατικών διαδικασιών και εμποδίων αναλαμβάνοντας και την πολιτική ευθύνη γι αυτό.

Σε αντίθετη περίπτωση οι Ηλείοι από οποίο μετερίζι υπηρετούν τον τόπο οφείλουν να διατυπώσουν και να υποστηρίξουν χωρίς κανένα συμβιβασμό μια και μόνο πρόταση.

Άμεση διάλυση του μορφώματος δημοπράτησης και επανάληψη της διαδικασίας ως ενιαίο έργο με συγκεκριμένες δεσμευτικές προθεσμίες”.