ΠΑΤΡΑ: Ολοκληρώνεται σήμερα η Καλοκαιρινή Εκστρατεία  Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2018

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Πατρών συμμετέχει και φέτος στην  Καλοκαιρινή Εκστρατεία  Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2018, την οποία συντονίζει η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδας με θέμα:  «Αγαπημένα Δεδομένα: παρατηρώ και μετρώ τον κόσμο».

Με αφορμή την ανακήρυξη του  2018 ως «Έτους των Μαθηματικών», καθώς συμπληρώνονται 100 χρόνια από  την ίδρυση της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας,  η Βιβλιοθήκη θα γίνει αφετηρία ενός καλοκαιρινού ταξιδιού στη   μελέτη  των αριθμών, της στατιστικής, της έρευνας και της επικοινωνίας. Τα παιδιά θα παρατηρήσουν και θα μετρήσουν τον κόσμο με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους.

Όλος ο κόσμος θα γίνει ένα μεγάλο εργοστάσιο δεδομένων, τα οποία μικροί και μεγάλοι,θα κληθούν να παρατηρήσουν, να καταγράψουν, να κατανοήσουν, να αναδείξουν, να ζωγραφίσουν, να αφηγηθούν και αν χρειαστεί, να αλλάξουν…! Θα πειραματιστούν, θα παραγάγουν δεδομένα, θα τα αποθηκεύσουν, θα τα αναλύσουν κριτικά και θα τα αξιολογήσουν.

Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2018 ξεκινά την Τετάρτη 20 Ιουνίου και θα διαρκέσει έως αυτή την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου.

Η συμμετοχή στις δράσεις είναι δωρεάν.

Ο μέγιστος αριθμός  σε κάθε εργαστήριο ανέρχεται στις 25 συμμετοχές.

Κάθε συμμετέχουσα/ων έχει  δικαίωμα επιλογής έως  τρεις δράσεις της αρεσκείας της/του, και σε άλλες τρεις δράσεις ως επιλαχούσα/ών. Θα τηρηθεί αυστηρά η σειρά προτεραιότητας.

Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται είτε στο τηλέφωνο   2610-27775, είτε με φυσική παρουσία στο χώρο της Βιβλιοθήκης.

Συντονίστρια Προγράμματος Κατερίνα Κούρου

Ιστοσελίδα: www.patraslibrary.weebly.com

FaceBook: https://www.facebook.com/patraslibrary?ref=hl

Πρόγραμμα δράσεων

  1. Γιορτή Λήξης.

Παρασκευή 07/09/2018,  7μ.μ. έως 8:30μ.μ.

Καταγράφουμε τους αποχαιρετισμούς και τα «του χρόνου» και γιορτάζουμε το κλείσιμο ενός ακόμη καλοκαιριού που περάσαμε μαζί.

Για όλα τα παιδιά. Με το προσωπικό της Βιβλιοθήκης και τους εθελοντές.