ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ: Προσπάθεια ανακαίνισης στο εκκλησάκι Μανεσίου – Πώς μπορείτε να ενισχύσετε

Το εκκλησάκι του Αγίου Δημητρίου βρίσκεται βορειοανατολικά του χωριού Μανεσίου σε απόσταση περίπου 1 χιλιόμετρο από το χωριό και πολύ κοντά στο εξωκλήσι της Παναγίας της Ζωοδόχου Πηγής.

Είναι χτισμένο σε έναν αμφιθεατρικό λόφο με απεριόριστη θέα, μέσα στο πράσινο και με όμορφο περιβάλλοντα χώρο. Γύρω του υψώνονται ψηλά κυπαρίσσια σαν φύλακες. Το μέρος είναι καταπληκτικό για έναν περίπατο. Δεν ξέρουμε πότε χτίστηκε αλλά έχει πολλές ομοιότητες με το εκκλησάκι της Παναγίτσας. Το τέμπλο του με μικρές διαφορές είναι περίπου το ίδιο. Η σκεπή του αντικαταστάθηκε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μανεσίου το 2007.

Τώρα με πρωτοβουλία του προέδρου της τοπικής μας κοινότητας κ. Ιωάννη Κουτρουμάνη, τη   βοήθεια του συγχωριανού μας κ. Ηλία Γ. Τζελέπη και τη συνδρομή του Πολιτιστικού μας Συλλόγου και των Μανεσιωτών ξεκίνησε μια προσπάθεια ανακαίνισης εσωτερικά και εξωτερικά στο εκκλησάκι. Με αγάπη για τον τόπο μας, με όραμα και μεράκι μπορούμε να αναδείξουμε και να διατηρήσουμε τη μοναδική και αναντικατάστατη πολιτιστική μας κληρονομιά μένοντας όλοι μαζί σταθεροί στα ήθη και τις αξίες μας.

Ευελπιστούμε οι εργασίες να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι 26 Οκτωβρίου ώστε ανήμερα της εορτής του Αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτη να πραγματοποιηθεί Θεία Λειτουργία στο γραφικό και όμορφο εκκλησάκι και όλοι να έχουμε την ευκαιρία να προσκυνήσουμε τη σεπτή εικόνα του Αγίου μας και να ανάψουμε ένα κεράκι για χάρη του.

Θα  χαρούμε πολύ να ενισχύσετε αυτήν την προσπάθεια ώστε να αποπερατωθεί το έργο και να γίνει ένα ακόμη στολίδι του χωριού μας. Ο αριθμός λογαριασμού Εθνικής Τράπεζας του Πολιτιστικού μας Συλλόγου είναι ο εξής:

IΒΑΝ Gr 7901 1036 4000 0036 4296 06134

ΚΩΔ.SWIFT ΤΡΑΠΕΖΑΣ (BICETHNGRAA

Ευχαριστούμε θερμά εκ των προτέρων για την πολύτιμη αρωγή και στήριξή σας σε κάθε μας έργο. Ευχόμαστε ο πανεύφημος Άγιος Δημήτριος να χαρίζει σε όλο τον κόσμο δια του μύρου του σωματική και πνευματική υγειά, ελπίδα και ευτυχία.

                                                                                                                                            Με εκτίμηση,

    

                                                                                                                                                   το Δ.Σ.