(ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: Ενστάσεις στον Ρωμανό για τις εργασίες διαπλάτυνσης και ασφαλτόστρωσης – Ερωτηματικά για την προτεραιότητα σε σημεία του οικισμού

Πριν λίγες μέρες ξεκίνησαν εργασίες, διαπλάτυνσης και ασφαλτόστρωσης όπως ακούστηκε, σε υπάρχουσα οδό που συνδέει τον οικισμό Ρωμανού με τον Λυκοχορό από τα βορειοανατολικά του οικισμού προς τα βορειοδυτικά. Ο μακρύς και όλο στροφές αυτός δρόμος ουσιαστικά διασχίζει μια περιοχή με ελάχιστα σπίτια αλλά γεμάτη κτήματα. Θα ήταν χρήσιμο να υπάρξει μια ενημέρωση και να εξηγηθούν οι λόγοι μιας διαπλάτυνσης και ασφαλτόστρωσης, εάν έτσι εξελιχθούν οι εκεί εργασίες, ενός δρόμου που περνάει μέσα από τη ρεματιά του Λυκοχορού, διασταυρώνεται με το χείμαρρο του Λυκοχορού και φτάνει έως τη γέφυρα της Περιμετρικής στο Λυκοχορό, λίγο πριν την πρώτη σήραγγα, κοινώς σε ένα μέρος απόκεντρο. Επίσης χρήσιμο θα ήταν να υπάρξει μια ενημέρωση για το πότε θα γίνουν έργα βελτίωσης της κεντρικής οδού Αγίου Δημητρίου που είναι η κύρια οδός που εξυπηρετεί τους κατοίκους του Ρωμανού, σχεδόν 700-800 ανθρώπους σε καθημερινή βάση. Η οδός Αγίου Δημητρίου Ρωμανού έχει σκαφτεί κατ΄επανάληψιν με ότι αυτό συνεπάγεται για την εικόνα του οδοστρώματος, απουσιάζουν από αυτήν προστατευτικές μπάρες σε πολλά επικίνδυνα σημεία του ρεύματος καθόδου και υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να ξεφύγει διερχόμενο όχημα στην απότομη πλαγιά βορείως της οδού.

Διευκρινίζεται ότι η διαπλάτυνση και ασφαλτόστρωση της υπάρχουσας οδού από το Ρωμανό προς το Λυκοχορό θα διευκόλυνε τους διαμένοντες στην οικιστική γειτονιά Μακρυγιάννη (-βορειοανατολικώς του Ρωμανού), να κινηθούν βορειοδυτικά προς Πάτρα μέσω της οδού Λυκοχορού και εν συνέχεια της οδού Γηροκομείου προς κέντρο αντί να επιλέξουν την οδό Αγίου Δημητρίου. Όμως, η διαδρομή από Ρωμανό μέσω Λυκοχορού, σε μήκος διαφέρει ελάχιστα, έως και τη συμβολή της Ιωάννου Δαμασκηνού με την Γηροκομείου, εάν συγκριθεί με την κλασσική διαδρομή Βρύσης Ρωμανού, μέσω Αγίου Δημητρίου έως και τη συμβολή της Ιωάννου Δαμασκηνού με την Γηροκομείου, με κατεύθυνση προς Πάτρα, από την οποία προσεγγίζει κανείς πιο γρήγορα το κέντρο της πόλεως. Κάτι το οποίο διαπιστώνεται εύκολα εάν κάποιος ανατρέξει στους διαδικτυακούς χάρτες και εντοπίσει τη διαδρομή. Βεβαίως, δεν πρέπει να διαφεύγει της προσοχής ότι η διαδρομή από Αγίου Δημητρίου, δεν περνά από ρεματιά και υπάρχει σειρά κατοικιών σε όλη τη διαδρομή της. Συναντά την οδό Ιωάννου Δαμασκηνού στο κατέβασμα προς το κέντρο της Πάτρας, ένα δρόμο αρκετά φορτωμένο με κυκλοφορία και με το οδόστρωμα να χρειάζεται εργασίες βελτίωσης.

Δεν πρέπει να λησμονιέται εξίσου ότι πλήθος δημοσιευμάτων με πηχυαίους τίτλους “Οδός Ζωοδόχου Πηγής βορειοδυτικά του οικισμού Ρωμανού Πατρών, ένας δρόμος ξεχασμένος, κάτοικοι ξεχασμένοι από όλους” στον πατραϊκό τύπο επανειλημμένως αναφέρονταν στα προβλήματα που αντιμετωπίζει και η οικιστική γειτονιά Ζωοδόχου Πηγής Ρωμανού. Μια οικιστική γειτονιά παραμελημένη, εδώ και πολλά χρόνια, από όλους τους αρμόδιους φορείς που για να φτάσει κάποιος και εκεί, πρέπει να περάσει πρώτα από την οδό Αγίου Δημητρίου. Μάλιστα, είχε δημοσιευτεί τον περασμένο Ιούλιο ότι με πρωτοβουλία των κατοίκων της Ζωοδόχου Πηγής υποβλήθηκε το υπ΄αριθ. 49261/9-7-2018 Υπόμνημα στο Γραφείο κ. Δημάρχου Πατρέων, απευθυνόμενο προσωπικά στον κ. Δήμαρχο, με αναφορά στα σπουδαιότερα εκ των ζητημάτων της περιοχής, συνοδεία υπογραφών από 60 κατοίκους της οδού. Σκοπός ήταν η ενημέρωση του κ. Δημάρχου Πατρέων και η επισήμανση της αναγκαιότητας σχεδιασμού και υλοποίησης έργων στην Ζωοδόχου Πηγής Ρωμανού ευελπιστώντας ότι θα υπήρχε σύντομα μέριμνα και επίδειξη ενδιαφέροντος επίλυσης των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η περιοχή. Σημειώνεται, ότι πέραν από το ενδιαφέρον που έχουν επιδείξει τα πατραϊκά μέσα ενημέρωσης για τα προβλήματα της Ζωοδόχου Πηγής Ρωμανού με τις εκάστοτε δημοσιεύσεις, αναμένεται εδώ και καιρό, να υπάρξει κάποια επίσημη ενημέρωση σε οτι αφορά την εν λόγω περιοχή.