(Βιντεο)-Πολλαπλή η χρήση των προφυλακτικών στην Κούβα

Το «απόλυτο» εργαλείο για τους Κουβανούς έχει γίνει το προφυλακτικό, λόγω έλλειψης βασικών αγαθών στην Κούβα. Συγκεκριμένα, οι Κουβανοί χρησιμοποιούν τα προφυλακτικά στο ψάρεμα, στην εμφιάλωση κρασιού, στο κλείσιμο τρυπών, ακόμα και αντί για λαστιχάκι μαλλιών, με τους κατοίκους της χώρας της Λατινικής Αμερικής να επιδεικνύουν την ευρηματικότητά τους.

Δεκαετίες εμπορικών κυρώσεων και δυσλειτουργιών σοβιετικού χαρακτήρα, προκαλούν το συχνό άδειασμα των διαδρόμων των καταστημάτων του νησιού, λόγω της έλλειψης των εμπορευμάτων. Ακόμα όμως και όταν είναι διαθέσιμα τα εμπορεύματα, μπορεί να πωλούνται σε εξαιρετικά υψηλές τιμές ή να είναι πολύ ακριβά στη μαύρη αγορά για αυτούς των οποίων ο μηνιαίος μισθός αγγίζει τα 30 δολάρια.

Τα προφυλακτικά, τόσο αυτά που παράγονται στη χώρα, όσο και αυτά που εισάγονται, είναι σχετικά αρκετά, κυρίως λόγω της πολιτικής της Κούβας στη σεξουαλική υγεία. Η κυβέρνηση έχει ως πολιτική τη χαμηλή τιμή τους, αφού ένα κουτί με τρία προφυλακτικά στοιχίζει μόλις ένα κουβανικό πέσο, δηλαδή 0,40 δολάρια.

Τα προφυλακτικά είναι δυνατά και ανθεκτικά και είναι κατασκευασμένα με τρόπο ώστε να μπορούν να… υποστούν πολλά. Αυτά είναι κάποια από τα στοιχεία που τα κάνουν χρήσιμα σε όλα, ακόμα και στο ψάρεμα ή στο καπάκωμα μπουκαλιών χυμών και κρασιού.

Χρησιμότητα υπάρχει και στα παιδικά πάρτι, όπου τα προφυλακτικά έχουν το ρόλο των μπαλονιών!

Βιντεο