ΠΑΤΡΑ: Εμπόδιο στην κατασκευή του Αποτεφρωτηρίου του δήμου η χρήση γης του ΒΙΟΠΑ – Η Αποκεντρωμένη ανέβαλε τη γνωμοδότηση του έργου

Στην Αποκεντρωμένη Διοικηση μεταφέρθηκε χθες η συζήτηση για το θέμα του Αποτεφρωτηρίου που ετοιμάζει ο Δήμος Πατρέων στον χώρο του Βιοτεχνικού Πάρκου της Πάτρας, καθώς εξετάστηκε από το Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΣΥΠΟΘΑ).

Το ΣΥΠΟΘΑ της Αποκεντρωμένης, το οποίο είναι γνωμοδοτικό όργανο προς τον Συντονιστή της, ανέβαλε τη συζήτηση καθώς μέλη της επιτροπής ζήτησαν περισσότερο χρόνο και στοιχεία που αναφέρονται στην προτεινόμενη αλλαγή της χρήσης γης.

Μετά την ομόφωνη σχεδόν εισήγηση του δημοτικού συμβουλίου, κατατέθηκε από τη δημοτική αρχή της Πάτρας στην Αποκεντρωμένη η πρόταση για την αλλαγή χρήσης γης στο ΒΙΟΠΑ με στόχο τη δημιουργία του Κέντρου Αποτέφρωσης Νεκρών.

Η σχετική πρόταση την οποία κατέθεσαν ο δήμαρχος Κώστας Πελετίδης και ο αντιδήμαρχος Παύλος Στάμος, αναφέρεται στη δημιουργία της εγκατάστασης των 12 στρεμμάτων και περιέχει και τις 25 υπηρεσιακές εγκρίσεις που απαιτούνται προκειμένου να προχωρήσει η αλλαγή του σχεδίου πόλης με στόχο να προχωρήσει η επένδυση.