Οργή Τραμπ για δημοσίευμα των ΝΥΤ: Ηθελαν να τον απομακρύνουν από την προεδρία

Σε μία σπάνια κίνηση οι New York Times δημοσίευσαν άρθρο από ανώτατο κυβερνητικό αξιωματούχο που ζήτησε να διατηρηθεί η ανωνυμία του. Όπως δικαιολόγησε το γεγονός ο αρχισυντάκτης, όσα αναφέρονται στο συγκεκριμένο άρθρο ενδιαφέρουν αμεσότατα τους πολίτες των ΗΠΑ.

Ο κυβερνητικός αξιωματούχος που υπογράφει το άρθρο γνώμης υπό τον τίτλο «Είμαι μέλος  της αντ΄σιτασης στο εσωτερικό της διοίκησης Τραμπ», αναφέρει ότι τους πρώτους μήνες της θητείας του πρόεδρου Ντόναλντ Τραμπ, μέλη της κυβέρνησής του εξέτασαν σοβαρά το ενδεχόμενο να ενεργοποιήσουν την 25η τροπολογία του Συντάγματος που επιτρέπει στο Κογκρέσο να απομακρύνει τον πρόεδρο λόγω αδυναμίας εκτέλεσης των καθηκόντων του. Ωστόσο, αποφάσισαν τελικά να μην προβύν σ’ αυτήν την κίνηση για να μην προκαλέσουν συνταγματική κρίση. Όπως αναφέρεται επιπλέον στο άρθρο γνώμης, στελέχη του Λευκού Οίκου προσπαθούν να εμποδίσουν τις «χειρότερες προδιαθέσεις» του Ντόναλντ Τραμπ και τα «καπρίτσια του», καθώς είναι πεπεισμένοι για τον «αμοραλισμό» του.

«Συναντήσεις μαζί του βγαίνουν εκτός θέματος και εκτροχιάζονται, μονολογεί οργισμένος και επαναλαμβάνεται, και οι παρορμήσεις του καταλήγουν σε μισοψημένες, κακοσχεδιασμένες και περιστασιακά ριψοκίνδυνες αποφάσεις που πρέπει να συγκρατηθούν. Οι Αμερικανοί θα πρέπει να γνωρίζουν πως υπάρχουν ενήλικες στο δωμάτιο […] Και προσπαθούμε να κάνουμε το σωστό ακόμα κι όταν ο Ντόναλντ Τραμπ δεν το πράττει» αναφέρεται στο άρθρο του ανώνυμου κυβερνητικού αξιωματούχου που όπως ήταν αναμενόμενο προκάλεσε την οργή του ίδιου του προέδρου.

Σύμφωνα με την προσφιλή του τακτική ξέσπασε στο twitter.

«Προδοσία;» αναρωτιέται και προσθέτει:

Άραγε υπάρχει ο επονομαζόμενος ανώτατος κυβερνητικός αξιωματούχος ή απλώςείναι άλλη μία ψεύτικη πηγή των αποτυχημένων New York Times; Αν ο ανώνυμος που δεν έχει κότσια πράγματι υπάρχει, οι Times πρέπει για σκοπούς εθνικής ασφάλειας, να τον παραδώσουν στην κυβέρνηση αμέσως».

Donald J. Trump

@realDonaldTrump

Does the so-called “Senior Administration Official” really exist, or is it just the Failing New York Times with another phony source? If the GUTLESS anonymous person does indeed exist, the Times must, for National Security purposes, turn him/her over to government at once!