(ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: Συναντήσεις στο δήμο με εκπαιδευτικούς και γονείς – “Αρνητικές συνθήκες στα σχολεία” λέει ο αντιδήμαρχος παιδείας

Εν όψει έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού Ανδρέας Αθανασόπουλος, συναντήθηκε με το Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Αχαΐας, το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Αχαΐας, με το Δ.Σ. του Συλλόγου Προσωπικού των Ειδικών Σχολείων (ΣΕΕΠΕΑ) και το Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Πατρέων.Πάτρα:Συναντήσεις στο δήμο με εκπαιδευτικούς και γονείς-Αρνητικές συνθήκες στα σχολεία (Φωτο)
Οι συναντήσεις έγιναν σε εποικοδομητικό κλίμα, με τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, να εκφράζουν την ικανοποίησή τους για την καλή συνεργασία που έχουν με τη Δημοτική Αρχή. Αναπτύχθηκε έντονος προβληματισμός για τις αρνητικές συνθήκες που επικρατούν στα σχολεία και τα προβλήματα που μέρα με τη μέρα οξύνονται, εξαιτίας της συνεχιζόμενης αντιλαϊκής οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, συνθήκες που επιβαρύνουν την ομαλή λειτουργία του δημόσιου σχολείου και ζήτησαν την συμπαράσταση της Δημοτικής Αρχής για την επίλυσή τους.
Ο Αντιδήμαρχος έθεσε το μεγάλο πρόβλημα της υποχρηματοδότησης και της έλλειψης προσωπικού που αντιμετωπίζει ο Δήμος στη λειτουργία των σχολείων και τη συντήρηση των κτιρίων, γιατί με τον «Καλλικράτη» μεταφέρθηκαν αρμοδιότητες στους Δήμους, αλλά όχι και τα ανάλογα κονδύλια. Χωρίς να προβλεφθούν οι επιπλέον χρηματοδοτήσεις και προσλήψεις προσωπικού που απαιτούνται.
Το πρόβλημα στο Δήμο μας είναι μεγάλο γιατί αφορά 257 σχολικές μονάδες όπου φοιτούν 30.000 μαθητές και μαθήτριες.
Σε όλες τις συναντήσεις, συμφωνήθηκε να συνεχιστεί η θετική συνεργασία της προηγούμενης περιόδου και να διερευνηθούν κοινές πρωτοβουλίες για την διεκδίκηση των ώριμων αιτημάτων για δημόσια δωρεάν παιδεία.