ΠΑΤΡΑ: Το 1ο ΕΠΑΛ συγχαίρει τους επιτυχόντες μαθητές του στις Πανελλαδικές Εξετάσεις

Οι εκπαιδευτικοί του 1ου ΕΠΑΛ Πάτρας εκφράζουν τα θερμά τους συγχαρητήρια στους μαθητές – αποφοίτους του σχολείου, καθώς και στις οικογένειες τους, που πέτυχαν την εισαγωγή τους στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά ιδρύματα στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις και τους ευχόμαστε καλή νέα αρχή, καλή σταδιοδρομία και πολλές στην συνέχεια ακαδημαϊκές επαγγελματικές και προσωπικές επιτυχίες. Η επιτυχία τους δικαίωσε τον αγώνα και τις προσπάθειες τους και έκανε όλους εμάς τους εκπαιδευτικούς υπερήφανους.

Αλλά και στους μαθητές μας που παρά τις προσπάθειες τους δεν κατόρθωσαν να επιτύχουν, τους θυμίζουμε πώς οι εξετάσεις αυτές δεν αποτελούν την μοναδική ευκαιρία και τρόπο για να φτάσουν τους στόχους τους. Οι δυνατότητες τους, οι εναλλακτικές επιλογές, και η συνεχής προσπάθεια και επιμονή μπορεί να οδηγήσουν στην υλοποίηση των επιδιώξεων τους και την επαγγελματική τους εξέλιξη. Καλή Σταδιοδρομία σε όλους.

Να σημειώσουμε ότι από το σχολείο μας, από τους 58 υποψήφιους που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2018 πέτυχαν την εισαγωγή τους σε σχολές της τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης οι 31 ( ποσοστό επιτυχίας 53%). Αναλυτικά :

Ø 11 επιτυχόντες εισήχθησαν σε Πανεπιστημιακές Σχολές (36%)

Ø 19 επιτυχόντες εισήχθησαν σε ΑΤΕΙ (61%)

Ø 1 επιτυχόντας εισήχθηκε στη ΣΧΟΛΗ ΠΛΟΙΑΡΧΩΝ Α.Ε.Ν. (3%)