ΠΑΤΡΑ: Λαϊκή συνέλευση, σήμερα, για την απομάκρυνση κεραίας κινητής τηλεφωνίας – Στον Προφήτη Ηλία Γηροκομειού

Η συντονιστική επιτροπή αγώνα των περιοχών Προφήτη Ηλία και Γηροκομειου της Πάτρας συνεχίζει τον αγώνα της για την απομάκρυνση κεραίας κινητής τηλεφωνίας από την περιοχή αφού όπως τονίζουν βρίσκεται πολύ κοντά σε σχολεία και βρεφονηπιακούς σταθμούς των συνοικιών τους.

Σήμερα, Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί λαϊκή συνέλευση για ενημέρωση των κατοίκων, στο προαύλιο του 21ου Δημοτικού Σχολείου, (όπισθεν Κ.Ε.ΤΧ.) για την ανταλλαγή απόψεων και την λήψη αποφάσεων για περαιτέρω ενέργειες..

Έχει κληθεί και θα αναπτύξει τους κινδύνους της ακτινοβολίας στον οργανισμό μας και ιδιαίτερα στις ευαίσθητες ομάδες όπως παιδιά και βρέφη, καθηγητής Γενετικής Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών.

«Το νομικό πλαίσιο αναφορικά με την εγκατάσταση και λειτουργία των κεραιών είναι «κομμένο και ραμμένο» στα μέτρα των πολυεθνικών εταιρειών και των ιδιοκτητών που δεν σκέφτονται και κυρίως δεν υπολογίζουν τις άμεσες αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων και ιδίως των μικρών παιδιών. Βεβαίως όλο το νομικό αυτό κατασκεύασμα ευελπιστούμε ότι θα το «γκρεμίσουν» οι μόνοι αρμόδιοι: οι αδέκαστοι δικαστές των Πατρών, όταν αυτό ζητηθεί από εμάς!!

Η πρόσκληση για τη συμμετοχή στην ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ είναι ανοικτή για κάθε άτομο ή ομάδα ατόμων με ευαισθησία στην ποιότητα της υγείας. Κάθε συμβουλή που θα βοηθήσει στον αγώνα για την απομάκρυνση του σταθμού κεραιών δίπλα από τα σχολεία, είναι ευπρόσδεκτη.» τονίζεται στην ανακοίνωση που εξέδωσαν.