ΠΑΤΡΑ: Νέα παρέμβαση του Εργατικού Κέντρου για τις μειώσεις στις αποδοχές των εργαζομένων στο “Κωνσταντοπούλειο” Ίδρυμα

Παρέμβαση πραγματοποίησε για ακόμη μία φορά η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πάτρας στο Κωνσταντοπούλειο Ίδρυμα, όπου το τελευταίο διάστημα γίνεται προσπάθεια για μειώσεις μισθών και αλλαγές στις συμβάσεις εργασίας των εργαζομένων.
Στο Κωνσταντοπούλειο, που αποτελεί ένα Ίδρυμα που καλύπτει τις ανάγκες δεκάδων ηλικιωμένων, οι δεκάδες εργαζόμενοι προσφέρουν καθημερινά με αυτοθυσία τις υπηρεσίες τους σε ανθρώπους που το έχουν πραγματικά ανάγκη, κάτω από δύσκολες συνθήκες και με τεράστιες ελλείψεις. Η Διοίκηση δεν μπορεί να απαιτεί από τους εργαζόμενους να σφίξουν το ζωνάρι και να υπογράψουν μείωση μισθού. Να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα, ώστε να είναι εξασφαλισμένοι οι περιθαλπόμενοι, αλλά και οι εργαζόμενοι του Ιδρύματος.
Ταυτόχρονα, καταγγέλλουμε τη διοίκηση του Ιδρύματος που τρομοκρατεί τους εργαζόμενους με μηνύσεις και απειλές πως αν δεν υπογράψουν τις μειώσεις θα απολυθούν. Καλούμε τους εργαζόμενους να μην υποκύψουν στους εκβιασμούς της και να υπερασπιστούν την συλλογική απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Σωματείου τους που αποφάσισε καμία μείωση μισθών και αλλαγή συμβάσεων. Το ΕΚΠ βρίσκεται στο πλευρό τους, συμπαραστέκεται στο δίκαιο αγώνα τους.
Αυτή είναι η «νέα εποχή» και η «επιστροφή στην κανονικότητα» που λέει η προκλητικά η κυβέρνηση. Η κυβέρνηση τάζει αυτές τις μέρες λαγούς με πετραχήλια, επέκταση των ΣΣΕ και αυξήσεις στους μισθούς. Η πραγματικότητα τους διαψεύδει, το βιώνουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στο Κωνσταντοπούλειο, αλλά και καθημερινά οι εργαζόμενοι στους κλάδους και στους χώρους δουλειάς, με την πανσπερμία εργασιακών σχέσεων, με τους χιλιάδες ενοικιαζόμενους εργάτες, τους χιλιάδες εργαζόμενους που πληρώνονται με τους άθλιους μισθούς των προγραμμάτων απασχόλησης, με τα στοιχεία που αναφέρουν πως ο μισθός για 3 στους 10 εργαζόμενους βρίσκεται κάτω από 400 ευρώ μεικτά.
Απαιτούμε καμία μείωση μισθού ή αλλαγή συμβάσεων των εργαζομένων στο Κωνσταντοπούλειο Ίδρυμα. Μόνο οργανωμένα και με αγώνα μπορούμε να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας, να αντιμετωπίσουμε την τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς.