ΠΑΤΡΑ: Μετά από πάρα πολλά χρόνια εργασίες συντήρησης στο 2ο Γυμνάσιο

Μετά από αρκετές δεκαετίες (κάποιος τις υπολόγισε έξι!) το 2ο Γυμνάσιο Πατρών, στην Τριών Ναυάρχων ανακαινίζεται σε όλα τα επίπεδα.
Τα συνεργεία εργάζονται πυρετωδώς, τις ημέρες αυτές ώστε να ολοκληρωθούν οι εργασίες έγκαιρα και την ερχόμενη εβδομάδα οι μαθητές να ξεκινήσουν μαθήματα σ’ ένα φρέσκο, καθαρό και πλήρως ανανεωμένο περιβάλλον. Αν κρίνουμε από τα πρώτα αποτελέσματα των παρεμβάσεων, η αναβάθμιση του συγκεκριμένου σχολικού κτιρίου δεν είναι μόνον ουσιαστική, σε κτιριακό επίπεδο, αλλά και αισθητική.
Οπως ανέφεραν εκπαιδευτικοί του σχολείου είχε χρόνια να γίνει τέτοιου είδους παρέμβαση και συγκεκριμένα από τη δεκαετία του ’60. Μέχρι τώρα γίνονταν μεμονωμένες παρεμβάσεις οι οποίες όμως περιορίζονταν σε επίπεδο των επισκευών.
Ανάλογες παρεμβάσεις απαιτούνται πάντως να γίνουν σε όλα τα παλαιά σχολικά συγκροτήματα της πόλης. Τα αιτήματα που καταθέτουν οι διευθυντές των σχολικών μονάδων στην αντιδημαρχία Παιδείας είναι δεκάδες. Εάν υπήρχαν διαθέσιμες δυνάμεις στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου και φυσικά τα απαιτούμενα υλικά, θα έπρεπε κάθε καλοκαίρι να εφαρμόζεται στα σχολεία πρόγραμμα γενικής καθαριότητας και συντήρησης και τον Σεπτέμβριο να παραδίδονται στους μαθητές καθαρά και καλοδιατηρημένα κτίρια.