(ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: Ο Δήμος στο πλευρό παρατασιούχων εργαζόμενων στην Καθαριότητα και στον Ηλεκτροφωτισμό

Σήμερα το πρωί οι παρατασιούχοι εργαζόμενοι στην Καθαριότητα και στον Ηλεκτροφωτισμό του Δήμου, συγκεντρώθηκαν έξω από το Δημαρχείο και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στα Δικαστήρια όπου επρόκειτο να συζητηθούν τα ασφαλιστικά μέτρα που έχουν καταθέσει για να μην απολυθούν.
Για τους συγκεκριμένους εργαζόμενους η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είχε δεσμευτεί ότι θα προσληφθούν με μοριοδότηση στους Δήμους που εργάζονται. Όμως, με την προκήρυξη και τα προσωρινά στοιχεία του ΑΣΕΠ, μόνο 11 από τους 63 παρατασιούχους προσλαμβάνονται στο Δήμο Πατρέων και οι υπόλοιποι απολύονται!
Συνεχίζουν μέχρι σήμερα να εργάζονται με τρεις παρατάσεις των συμβάσεών τους και με προσωρινή διαταγή από τα δικαστήρια.
Στην συγκέντρωση μπροστά στο Δημαρχείο αλλά και στα Δικαστήρια παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης και οι Αντιδήμαρχοι, Διονύσης Πλέσσας και Παναγιώτης Μελάς.
Απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους ο Δήμαρχος, ανέφερε ότι η Δημοτική Αρχή είναι σταθερά δίπλα τους, παλεύει μαζί τους για να μην απολυθούν, για το αναφαίρετο δικαίωμά τους στη σταθερή δουλειά. Τόνισε ότι εργάζονται σε κρίσιμες δημοτικές υπηρεσίες και καλύπτουν κενές οργανικές θέσεις μόνιμου προσωπικού και είναι δίκαιο το αίτημά τους για μονιμοποίηση.
Η κυβέρνηση –είπε- ευαγγελίζεται την «δίκαιη ανάπτυξη» και αυτό είναι το… χαρτί που θα παίξει στη ΔΕΘ σε λίγες ημέρες, αλλά σ αυτή την «ανάπτυξη» δεν χωρά η μόνιμη σταθερή δουλειά με δικαιώματα, παρά μόνο η εργασιακή ομηρία.
Η σημερινή εκδίκαση της υπόθεσης αναβλήθηκε για τις 7 Νοέμβρη 2018.