ΠΑΤΡΑ: Το “Παράξενο ζευγάρι” Ζουγανέλης – Κυριακίδης απόψε στο Ρωμαϊκό Ωδείο

Το αστείο, τρυφερό και συγκινητικό έργο του Νήλ Σάιμον  που «έφυγε» από τη ζωή την περασμένη Κυριακή ,  «Παράξενο Ζευγάρι» , παρουσιάζει στις 9.30 το βράδυ της Κυριακής 2 Σεπτεμβρίου, στο Ρωμαϊκό Ωδείο της Πάτρας το Διεθνές Φεστιβάλ.

Η παράσταση φέρνει την σκηνοθετική υπογραφή του Βλαδίμηρου Κυριακίδη. Πρόκειται για ένα θεατρικό έργο κωμικό και συνάμα ανατρεπτικό, στο οποίο πρωταγωνιστούν ο Γιάννης Ζουγανέλης και ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης. Μαζί τους, , οι: Βάσω Γουλιελμάκη, Πάνος Σταθακόπουλος, Γιώργος Χαζής, Ντίνος Σπυρόπουλος, Ιωάννα Ασημακοπούλου, Ερμόλαος Ματθαίου.

Το…στόρι

Ο Όσκαρ είναι ένας αθλητικός συντάκτης σε εφημερίδα της Νέας Υόρκης, καλοπληρωμένος αλλά λίγο… χαλαρός στα έξοδα. Η πρώην σύζυγός του μάταια περιμένει την διατροφή και η εφορία αδίκως την δήλωσή του.

Γοητευτικός και άστατος, κοινωνικός και σκορποχέρης, ξενύχτης και τρομερά τσαπατσούλης, ο Όσκαρ είναι ο αντίποδας του φίλου του του Φέλιξ που είναι και οικονόμος και μονογαμικός και σπιτόγατος και άσσος στο νοικοκυριό. Οι δυο τους, εκτός από μια βαθιά φιλία, μοιράζονται και την εμπειρία ενός διαλυμένου γάμου. Διότι όταν η σύζυγος του Φέλιξ τον πετάει έξω από το σπίτι, ο φίλος του ο Όσκαρ του προσφέρει το δικό του ως καταφύγιο. Η συμβίωση των δύο αυτών ανθρώπων, έχει ανατρεπτικά, εκρηκτικά, ξεκαρδιστικά αποτελέσματα…

Τα υπόλοιπα… επί σκηνής

Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη

Σκηνικά: Μαίρη Τσαγκάρη

Κοστούμια: Νικόλ Παναγιώτου

Βοηθός Σκηνοθέτη: Κωνσταντίνος Κυριακού

Τιμές εισιτηρίων:  18 και 15 ευρώ