Η Πάτρα χρειάζεται ένα αναπτυξιακό όραμα

Όσο θα πλησιάζουμε στις δημοτικές εκλογές, είναι βέβαιο ότι όλο και περισσότεροι συμπολίτες θα εκφράζουν το ενδιαφέρον τους για τον δημαρχιακό θώκο της πόλης μας. Ήδη, γνωστοί Πατρινοί έχουν εξωτερικεύσει τη σχετική επιθυμία τους, ανεξαρτήτως εάν μπορούν ή δεν μπορούν να  διεκδικήσουν τον Δήμο Πατρέων με αξιώσεις.

Απολύτως θεμιτή η βούληση τους, υπό την προϋπόθεση ότι δεν εξαντλείται στην επιδίωξη της ικανοποίησης μιας προσωπικής φιλοδοξίας, αλλά επεκτείνεται σε ένα όραμα για την Πάτρα.

Σηκώνει μεγάλη συζήτηση ως το προς πόσοι από τους συμμετέχοντες στα κοινά της και απ’ όσους θέλουν να επιθυμούν να εμπλακούν σ’ αυτά έχουν ή είναι σε θέση να καταθέσουν μια ολοκληρωμένη πρόταση, με αναπτυξιακό πρόσημο, για το μέλλον της.

Όμως, είναι το όραμα που μας λείπει, είναι η συγκεκριμένη στόχευση για έναν σαφή οικονομικό προσανατολισμό ως προς  την ταυτότητα της Πάτρας, που απουσιάζει.

Με μια δημοτική αρχή που είναι παραδομένη στις ιδεοληψίες της και στις ηττημένες από την Ιστορία και την ίδια τη ζωή πολιτικές αγκυλώσεις της, είναι προφανές ότι η αχαϊκή πρωτεύουσα έχει παραμείνει στάσιμη σε σχέση με άλλες πόλεις που έχουν κάνει, όχι απλώς μεγάλα βήματα, αλλά εντυπωσιακά άλματα. Πρόκειται για μια δυσμενή πραγματικότητα που μας αδικεί, εάν δεν μας συνθλίβει.

Κι αυτή είναι που καλούμαστε αρχικά να καλύψουμε και στη συνέχεια να υπερβούμε, πέρα και πάνω από ατομικές επιδιώξεις, για το καλό των οικογενειών μας και των επόμενων γενεών.