Βίντεο από τη μάχη των πυροσβεστών με τις φλόγες μέσα στο πλοίο «Ελ. Βενιζέλος»

Βίντεο από την προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» δημοσίευσε η Πυροσβεστική.

Στο οπτικοακουστικό υλικό διάρκειας ενός λεπτού και 43 δευτερολέπτων φαίνεται η προσπάθεια των πυροσβεστών, οι οποίοι παλεύουν στο απόλυτο σκοτάδι με τις φλόγες και τους καπνούς να σβήσουν την φωτιά που ξέσπασε την περασμένη Τρίτη στο πλοίο της ΑΝΕΚ, την ώρα που αυτό εκτελούσε το δρομολόγιο Πειραιάς-Χανιά.

Οπως φαίνεται στο βίντεο, το έργο της Πυροσβεστικής είναι δύσκολο, καθώς κρατώντας στο ένα χέρι τους φακούς και στο άλλο αντλίες νερού, προσπαθούν να προσεγγίσουν με αργά και σταθερά βήματα το γκαράζ Νο 3, στο οποίο εκδηλώθηκε η φωτιά.

Μάλιστα, το έργο κατάσβεσης των πυροσβεστών δεν δυσκόλεψαν μόνο οι καπνοί, αλλά και τα οχήματα που βρίσκονταν μέσα στο πλοίο, τα οποία στο σύνολο ήταν 232 και έπιαναν πολύ χώρο στο γκαράζ, αφήνοντας έτσι περιορισμένο χώρο στους πυροσβέστες που προσπαθούσαν να προσεγγίσουν το σημείο.

Όσο για τις θερμοκρασίες μέσα στο πλοίο, τα στοιχεία σοκάρουν, καθώς σύμφωνα το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, μέσα στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» είχαν αναπτυχθεί θερμοκρασίες ύψους 500 βαθμών Κελσίου.

Οι θερμοκρασίες μάλιστα ήταν ανάλογες αυτών που καταγράφηκαν στο Μάτι, όταν οι φονικές πυρκαγιές στοίχισαν ανθρώπινες ζωές και την περιουσία εκατοντάδων ανθρώπων.

Να σημειωθεί πως, σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, η φωτιά πλέον έσβησε εντελώς στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος», από το οποίο μέχρι στιγμής έχουν ξεφορτωθεί 6 φορτηγά, 29 επικαθήμενα, 3 λεωφορεία, 24 οχήματα και 14 δίκυκλα.

 

Καραμπίνα σε βαν των ΕΛΤΑ!

Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα το πρωί σε φορτηγάκι τον ΕΛΤΑ που είχε υποστεί καταστροφή από τη φωτιά εντοπίστηκε μία καραμπίνα με φυσίγγια!

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για νόμιμη μεταφορά με παραλήπτη πελάτη στην Κρήτη.

Πάντως οι αρμόδιες αρχές του κεντρικού λιμεναρχείου Πειραιά ερευνούν αν πράγματι ήταν νόμιμη η μεταφορά του συγκεκριμένου όπλου.