Γιατί ο ΠΑΟΚ συνετρίβη (έτσι) από την Μπενφίκα

Η χθεσινή ήττα – αποκλεισμός του ΠΑΟΚ από την κορυφαία διασυλλογική οργάνωση το Τσάμπιονς Λιγκ ήταν η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή ήττα. Τι έφταιξε όμως και από το ελπιδοφόρο 1-1 πριν της περασμένης εβδομάδας μέσα στην Πορτογαλία και στο Ντα Λουζ οδηγηθήκαμε στο 1-4 της Τούμπας χθες βράδυ.

Ο δικέφαλος του Βορρά μετά τη συντριβή θα ακούει Μπενφίκα και θα είναι σαν να βλέπει εφιάλτη.

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ κατόρθωσαν να βάλουν τα χέρια και να βγάλουν μόνοι τα μάτια τους και για ακόμη μια φορά να μην δουν το όνειρο να πραγματοποιείται. Σ’ ένα διαγωνισμό παιδικών λαθών είδαν το όνειρο της πρόκρισης να ξεθωριάζει τόσο εύκολα και αυτό γιατί δεν υπήρχε συνεννόηση, σύνεση και λογική ανάμεσα στους παίκτες.

Το 1-1 της περασμένης Τετάρτης μπορεί να άφηνε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, η Μπενφίκα ωστόσο παρέμενε το φαβορί. Ο ΠΑΟΚ απλά ήταν ένα κλικ μπροστά. Απειροελάχιστα μπροστά αλλά ήταν! Δεν είχε όμως την αυτοπεποίθηση που θα τον πήγαινε στο επόμενο επίπεδο και αυτό δεν ήταν άλλο από την πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ϊσως να έφταιξε ότι οι παίκτες του, αλλά και όλοι όσοι βρίσκονται γύρω από την ομάδα, πίστευαν ότι η πρόκριση ήταν στα μέτρα τους. Όμως αυτό ήταν και το μόνο πλεονέκτημα. Ο ΠΑΟΚ έφτασε μια ανάσα από τα αστέρια και ο μοναδικός κόσμος της Τούμπας κρατούσε την ανάσα του. Ονειρεύτηκε την πρόκριση και έκανε την προσευχή του. Ήθελε να τον ΠΑΟΚ εκεί που δεν έφτασε ποτέ.

Μετά το 1-0 του ΠΑΟΚ όλοι πίστεψαν ΠΑΟΚτζήδες και μη ότι το όνειρο θα γινόταν πραγματικότητα. Όμως οι «Αετοί της Λισαβόνας» είχαν άλλη γνώμη και επέβαλαν γρήγορα τους δικούς της νόμους στην Τούμπα.

O ίδιος ο Λουτέσκου στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου μίλησε για σωρεία λαθών: «Κρατάω την μεγάλη προσπάθεια που κάναμε μέχρι να φτάσουμε εδώ σήμερα. Ξεκινήσαμε καλά το παιχνίδι, βάλαμε το γκολ που θέλαμε, όμως στη συνέχεια κάναμε μεγάλη λάθη.

Λάθη που κοστίζουν σε αυτό το επίπεδο. Εγώ κρατάω το πως παίξαμε στα πρώτα τριάντα λεπτά. Το ότι δεν τα παρατήσαμε ποτέ. Ήταν πολύ μεγάλη η πίεση που είχε η ομάδα, αλλά παλέψαμε μέχρι τέλους. Σε κάθε περίπτωση παίξαμε με μία μεγάλη ομάδα με τεράστια εμπειρία».

Το θερμό χειροκρότημα της κερκίδας στο φινάλε της βραδιάς έδειξε ότι ο κόσμος του ΠΑΟΚ θα είναι εκεί δίπλα στην ομάδα του… Βεβαίως το ευρωπαϊκό όνειρο του ΠΑΟΚ δεν τελειώνει εδώ. Θα συνεχίσει στο Γιουρόπα Λιγκ με τα παρηγοριά τα 12+ εκατομμύρια.