(ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: Οι “Θεσμοφοριάζουσες” ενθουσίασαν το κοινό και γέμισαν το Ρωμαϊκό Ωδείο

Η παραγωγή του Φεστιβάλ Αθηνών «ΘΕΣΜΟΦΟΡΙΑΖΟΥΣΕΣ» παρουσιάστηκε την Τρίτη 28-8-2018 και την Τετάρτη 29-08-2018 στην σκηνή του Ρωμαϊκού Ωδείου Πατρών στα πλαίσια του 37ου Φεστιβάλ Πάτρας 2018 – Θεσμός Αρχαίου Δράματος.

Mια πολύ μοντέρνα και έξυπνη ανάγνωση του έργου με θέατρο μέσα στο θέατρο, ζωηρό παιχνίδι μεταμφιέσεων, σκηνικό που θύμιζε ινδιάνικο χωριό  με τα απλά και όμορφα κοστούμια του Άγγελου Μεντή στο χρώμα του ήλιου.

Η εμπνευσμένη μετάφραση του Παντελή Μπουκάλα καθοδήγησε την εξαιρετικά ευρηματική σκηνοθεσία του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου πέρα από τις παγίδες της βωμολοχίας και του εύκολου γέλιου. Υπήρξε πολιτική και κοινωνική κριτική χωρίς καταγγελτική διάθεση.

 

Οι "Θεσμοφοριάζουσες" ενθουσίασαν το κοινό της Πάτρας! (φωτο)

Η νέα γενιά ηθοποιών που επέλεξε ο σκηνοθέτης σε αρμονική διάδραση με τον χορό του έργου χάρισε δυνατές κορυφώσεις και σκηνές με έξυπνο και καθόλου «ελιτίστικο» χιούμορ οδήγησε σοφά τους ηθοποιούς σε πολύ καλές ερμηνείες.

Οι πρωταγωνιστές καθόλη την διάρκεια του έργου με την προσέγγιση τους προκαλούσαν το συνεχές γέλιο των θεατών που απόλαυσαν μία καταπληκτική παράσταση και στο τέλος τους αποθέωσαν.

 

Οι "Θεσμοφοριάζουσες" ενθουσίασαν το κοινό της Πάτρας! (φωτο)Οι "Θεσμοφοριάζουσες" ενθουσίασαν το κοινό της Πάτρας! (φωτο)Οι "Θεσμοφοριάζουσες" ενθουσίασαν το κοινό της Πάτρας! (φωτο)Οι "Θεσμοφοριάζουσες" ενθουσίασαν το κοινό της Πάτρας! (φωτο)