Αυλωνίτου για ανασχηματισμό: Δεν θα διεκδικήσουμε την εκλογή μας ως Αριστερά

«Θα διεκδικούμε την εκλογή μας, όχι ως Αριστερά, αλλά ως ένα κόμμα που θα μπορούν να ακουμπήσουν περισσότεροι Έλληνες πολίτες», ανέφερε σχολιάζοντας τον ανασχηματισμό η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ελένη Αυλωνίτου μιλώντας στον «Θέμα 104.6»

«Η Αριστερά είναι ο πυρήνας αυτής της κυβέρνησης», όπως ανέφερε, αλλά εξήγησε ότι σε μέσα σε ένα δύσκολο καθεστώς χρειάζεται διεύρυνση.

Η κυρία Αυλωνίτου, εξέφρασε την ικανοποίησή της για την «μεγάλη ανανέωση για πρώτη φορά, επιτέλους», όπως είπε.

«Με ικανοποίησε το γεγονός ότι η γυναικεία παρουσία εκφράστηκε. Ήταν άσχημο για μια αριστερή κυβέρνηση να μην έχει γυναικεία παρουσίαση», ανέφερε.

Αναφερόμενη στην υπουργοποίηση της κυρίας Παπακώστα, σχολίασε, «το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έσπασε ένα ταμπού… ότι δεν ήταν γυναικεία δουλειά. Θα δούμε τι θα κάνει η Παπακώστα. Έχει δει πολύ θετικά για παράδειγμα την συμφωνία των Πρεσπών».

Η κυρία Αυλωνίτου, μιλώντας για τον ΕΝΦΙΑ, ανέφερε ότι «δεν έχω κοιτάξει ακόμα αν μου ήρθε ο ΕΝΦΙΑ. Αλλά νομίζω ότι το 62% θα πληρώσουν τα ίδια. Ένα 14% θα έχουν αύξηση με μέσο όρο 12%. Παραμένει άδικος ο ΕΝΦΙΑ. Δεν τον νομοθέτησε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Βενιζέλος τον έφερε. Τον διατηρήσαμε γιατί ζούσαμε σε ένα μνημονιακό καθεστώς».

Όπως είπε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, «περιμένουμε να ακούσουμε τον Αλέξη Τσίπρα στην ΔΕΘ. Εκεί θα ανακοινώσει την μείωσή του ΕΝΦΙΑ κατά 30%. Όσο ανακάμπτουμε, κάποια πράγματα διορθώνονται».

Φωτογραφία intime news