Πάτρα – “Ιπποκράτης”: Γκάφα ή συνειδητή επιλογή η κατάσταση στον “Άγιο Ανδρέα”

Ερώτηση με κατηγορίες προς τον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας Π. Πολάκη απευθύνει με ανακοίνωση της η Ένωση Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών “ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ” σχετικά με το γνωστό θέμα της συγχώνευσης ΝΝ Θώρακος στο Γ.Ν.Πατρών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

Συμπληρώθηκαν σήμερα ήδη 4 ολόκληροι μήνες από την δημοσίευση στο ΦΕΚ του ΝΕΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ του Νοσοκομείου μας, ενός οργανισμού πού ερχόταν για να συγχωνεύσει και επίσημα πλέον το ΝΝΘώρακος στο Γ.Ν Πατρών, όπου ως γνωστόν έχει μεταφερθεί από την άνοιξη του 2017, στόχος όμως που, όπως αποκαλύψαμε στις αρχές του Αυγούστου, δεν επετεύχθη λόγω των ¨λαθών¨ που υπάρχουν στο σχετικό κείμενο.

Αυτό λοιπόν το πρόβλημα, που το γνώριζαν από την αρχή, όπως παραδέχθηκε ο Διοικητής του Νοσοκομείου σε σχετικές δηλώσεις του, μετά την ανάδειξη του σχετικού προβλήματος εκ μέρους μας όπως προαναφέρουμε, δυστυχώς μέχρι σήμερα -4 μήνες μετά- δεν κατέστη δυνατόν να διορθωθεί, με αποτέλεσμα το Νοσοκομείο να είναι στον ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΠΙΛΟΤΟ, χωρίς ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ, χωρίς Δ.Σ και με μια λειτουργία στον αέρα και το χειρότερο κανένας να μην δίνει κάποια ΣΑΦΗ και ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ απάντηση γι΄ αυτό.

Αυτή λοιπόν η 4άμηνη καθυστέρηση και ιδιαιτέρως αυτή η ¨γκάφα¨ του Υπουργείου Υγείας, που οι Διοικητές του Νοσοκομείου και της 6ης Υ.Πε μας απέκρυψαν στις πρόσφατες σχετικές συναντήσεις μας μαζί τους, στάση που φανερώνει ένα άλλο πρόβλημα το πώς δηλ. αντιλαμβάνονται την σχέση τους με τα συνδικάτα και τους Εργαζόμενους τους οποίους απ΄ ότι φαίνεται δεν σέβονται, δεν πιστεύουμε ότι είναι τυχαία.

Πιστεύουμε ότι έγιναν εσκεμμένα για την διατήρηση της έμμισθης θέσης του ΝΝΘώρακος, μέχρις ότου καταλαγιάσουν οι εσωκομματικές αντιδράσεις και βρεθούν άλλες λύσεις, όπως αυτή του ΠΠΝΡΙΟΥ για την συγκεκριμένη περίπτωση, για την συνέχιση δηλ. της εξασφάλισης του αναγκαίου και απαραίτητου μισθού των κομματικών τους στελεχών αναδεικνύοντας παράλληλα την αστεία λειτουργία τους, την προχειρότητα που τους διακατέχει, ίσως και την ανικανότητά τους, αλλά σίγουρα την απαράδεκτη και προκλητική τους λειτουργία που προσδιορίζεται κυρίως από το βόλεμα των ημετέρων.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ λοιπόν αυτήν την ¨γκάφα, αυτήν την κωλυσιεργία, αυτήν την συνειδητή και βεβαίως προκλητική επιλογή.
ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ αυτήν την μυστικοπάθεια και αυτήν την απαράδεκτη στάση τους απέναντι στους εκπροσώπους των Εργαζόμενων.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ την λήξη αυτής της εκκρεμότητας.