Καλάβρυτα: Συναντήσεις για τα κενά στα σχολεία

Η έναρξη της σχολικής χρονιάς πλησιάζει και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας και Σχολικών Επιτροπών του Δήμου Καλαβρύτων Νίκος Μαγκαφάς είχε συναντήσεις την περασμένη εβδομάδα με τους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας κ. Ευάγγελο Πασσά και Γιώργο Αφράτη, σχετικά με τη στελέχωση των σχολείων του Δήμου.

Ο κ. Πασσάς διαβεβαίωσε ότι δάσκαλοι και νηπιαγωγοί θα τοποθετηθούν στα σχολεία του Δήμου Καλαβρύτων έγκαιρα και με επάρκεια, ώστε η σχολική χρονιά να ξεκινήσει ομαλά. Οι άλλες ειδικότητες θα καλυφθούν με τους πρώτους διορισμούς των αναπληρωτών, οι οποίοι διορισμοί, κατά την εκτίμηση του κ. Πασσά, θα γίνουν στις αρχές του επόμενου μήνα.

Όσον αφορά τη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, οι εκτιμήσεις του κ. Αφράτη ήταν πιο συγκρατημένες καθώς τα κενά στα σχολεία του Δήμου είναι πολλά ενώ οι αποσπασμένοι στο Νομό δεν επαρκούν για να καλύψουν όλες τις ανάγκες των σχολείων και επίσης επιλέγουν σχολεία πεδινών περιοχών, κάνοντας χρήση του νόμιμου δικαιώματός τους να δηλώνουν σχολεία με σειρά προτεραιότητας.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ
Επίσης ο κ. Μαγκαφάς συναντήθηκε με υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας προκειμένου να συζητήσει για το ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία τους. Ωστόσο οι προσφορές των αυτοκινητιστών που συμμετείχαν στον διαγωνισμό δεν είχαν ανοιχθεί ακόμη και δεν υπήρχε σαφής εικόνα για το ενδιαφέρον τους να καλύψουν όλα τα δρομολόγια που προκύπτουν. Ας ελπίσουμε ότι στο θέμα αυτό η κατάσταση θα εξελιχθεί καλύτερα από την προηγούμενη χρονιά.