Κ. Μπακαλάρος: «Μόνο η ομπρέλα της Πάτρας υπάρχει για μας»

Δεν αφήνει τίποτα να πέσει κάτω ο Κώστας Μπακαλάρος.

Το καρφί που πέταξε ο πρώην ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Παναχαϊκή και νυν της ΑΕΛ Αλέξης Κούγιας (λέγοντας πως η Παναχαϊκή ανήκει στο άρμα της ΑΕΚ) έσπευσε να το επιστρέψει ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναχαϊκή: «Θα το πω ευθέως και ξεκάθαρα: όσο είναι ο Μπακαλάρος πρόεδρος στην Παναχαϊκή, η ομάδα δεν θα μπει κάτω από καμία ξένη ομπρέλα, για κανένα λόγο. Η μοναδική ομπρέλα κάτω απ’ την οποία ήδη έχει μπει η Παναχαϊκή, και σ’ αυτήν θα παραμείνει, είναι η ομπρέλα της Πάτρας. Αυτή την ομπρέλα έχουμε ανάγκη, καμία άλλη. Δεν πα’ να ρίξει χαλάζι, μπόρες, αστραπές και βροντές, η Παναχαϊκή δεν θα μπει ποτέ κάτω από τρίτη ομπρέλα»!
Ο κ. Μπακαλάρος ρωτήθηκε και για τις προκηρύξεις της Σούπερ Λίγκας και της Β’ Εθνικής. «Η δική μας θέση, ως Παναχαϊκή, αλλά και ως Ενωση Β’ Εθνικής, είναι πάγια. Να ανέβουν οι 2 πρώτοι και να πέσουν από τη Σούπερ Λίγκα οι 4 τελευταίοι».
Στο ερώτημα αν αποκλείει να περάσει το σενάριο ν’ ανεβαίνει μόνο ο 1ος απ’ ευθείας και ο 2ος να δίνει μπαράζ για άνοδο, απάντησε: «Τίποτα δεν μπορώ ν’ αποκλείσω, γιατί δεν αποφασίζω μόνος μου. Αν αποφάσιζα εγώ, θα σας έλεγα πως σίγουρα η απόφασή μας και αύριο (σήμερα) θα ‘ναι το 2-4».
Ρωτήθηκε ο Κώστας Μπακαλάρος αν αληθεύει η πληροφορία πως η Ενωση θα ζητήσει εγγυήσεις για τις ΠΑΕ όσον αφορά τα έσοδά τους και εκεί θα μεταφερθεί το «παιχνίδι». Η απάντησή του: «Αυτό για το οποίο είμαι βέβαιος, από τη μέχρι τώρα ενασχόλησή μου, είναι ότι οι ομάδες Β’ Εθνικής συντηρούνται αποκλειστικά από την τσέπη των παραγόντων τους. Την περασμένη σεζόν, δεν υπήρξε για την Παναχαϊκή ούτε ένα ευρώ έσοδο, πέρα από χορηγίες και εισιτήρια. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό. Δεν είναι μόνο η Σούπερ Λίγκα το επαγγελματικό ποδόσφαιρο για να μαζεύει όλα. Δεν γίνεται να μην παίρνουν ευρώ οι ΠΑΕ Β’ Εθνικής από τηλεοπτικά ή κεντρικές χορηγίες. Και είμαστε αποφασισμένοι όλοι ν’ αντιδράσουμε αν πάνε πάλι να μας ρίξουν. Και θ’ αντιδράσουμε με κάθε τρόπο».