Πάτρα: 17 μήνες φυλάκιση με αναστολή στο μελισσοκόμο για την φωτιά στο Άνω Καστρίτσι


Ένοχο για εμπρησμό, έκρινε το δικαστήριο της Πάτρας, τον 48χρονο κατηγορούμενο για τη φωτιά στο Άνω Καστρίτσι.

Σε 17 μήνες με τριετή αναστολή, καταδίκασε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πατρών τον αγρότη – μελισσοκόμο, που συνελήφθη χθες ως υπαίτιος της πυρκαγιάς στην δασική περιοχή του Άνω Καστριτσίου.

Ο κατηγορούμενος προσήχθη στο δικαστήριο με την διαδικασία του αυτοφώρου, καθώς το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής, τον συνέλαβε το βράδυ της Τρίτης, αφού εντόπισε την εστία της πυρκαγιάς στο χωράφι του, στο μελίσσι όπου διατηρεί, και στο οποίο βρέθηκε ένα καπνιστήρι.
Ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε για εμπρησμό από αμέλεια, καθώς το δικαστήριο έκανε δεκτή την πρόταση της εισαγγελέως, σύμφωνα με την οποία, ο μελισσοκόμος έκανε χρήση του καπνιστηρίου για να φροντίσει το σμήνος μελισσιών που διατηρεί στο αγρόκτημά του, χωρίς όμως να επιδείξει την δέουσα προσοχή και παρά το γεγονός ότι η χρήση του εν λόγω εργαλείου, απαγορεύεται κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, με βάση πυροσβεστική διάταξη.
Να σημειωθεί ότι κατά την απολογία του, ο κατηγορούμενος παραδέχθηκε ότι χθες το μεσημέρι, λίγες ώρες πριν ειδοποιηθεί η Πυροσβεστική για την πυρκαγιά, είχε πάει στο κτήμα του, για να φροντίσει τα μελίσσια του (παροχή τροφής), αλλά αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι έκανε χρήση του καπνιστηρίου.
Ο κατηγορούμενος άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος.