Πάτρα: Συλλείτουργο 4 μητροπολιτών στον Αγιο Ανδρέα

Στον Ναό του Πολιούχου των Πατρών συλλειτούργησαν χθες Κυριακή, μαζί με τον Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομο, οι Μητροπολίτες Βόστρων (Πατριαρχείο Ιεροσολύμων) κ. Τιμόθεος, Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ καθώς και ο Σεβ. Τρίκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος.

Και οι τρεις Αρχιερείς έλκουν την καταγωγή τους από την περιοχή και ευρίσκονται εδώ για ολιγοήμερη ανάπαυση, συνδυάζοντας και τις εδώ πνευματικές και κοινωνικές τους υποχρεώσεις.

Οι Αρχιερείς παρέμειναν χθες Κυριακή στην Πάτρα, φιλοξενούμενοι της Ιεράς Μητροπόλεως και γευμάτισαν από κοινού. Χθες οι Αρχιερείς συλλειτούργησαν στον Ναό του Αγίου Ανδρέου για να εκφράσουν την τιμή τους και την μεγάλη ευλάβεια τους στον Αγιο Απόστολο Ανδρέα, πολιούχο και προστάτη των Πατρών.

Στον Ορθρο χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Καισαριανής κ. Δανιήλ ενώ στη Θεία Λειτουργία προέστη ο Μητροπολίτης Βόστρων κ. Τιμόθεος. Συλλειτούργησε με τους λοιπούς ιεράρχες και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Πατρών ευχαρίστησε ιδιαιτέρως χθες τον Μητροπολίτη Βόστρων και Εξαρχο Κύπρου κ. Τιμόθεο για την παρουσία του στην πόλη. Ζήτησε επίσης από τον Σεβασμιώτατο να μεταφέρει και τις ευχές του προς τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο, που επίσης έλκει την καταγωγή του -εκ μητρός- από την Πάτρα.

Ζήτησε επίσης να μεταφέρει τις ευχές και την αγάπη του λαού των Πατρών στον Παναγιώτατο Ιεροσολύμων και την Αγιοταφική Κοινότητα. Το Θείο Λόγο κήρυξε χθες ο Σεβ. κ. Δανιήλ που έχει καταγωγή από τη Νέα Μανωλάδα και με τον οποίο ο ποιμενάρχης των Πατρών συνυπηρέτησε δίπλα από τον αοίδιμο πρώην Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κυρό Χριστόδουλο.

Ο Σεβ. κ. Δανιήλ ευχαρίστησε εκ μέρους των φιλοξενουμένων ιεραρχών, κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, τον Σεβ. Πατρών Χρυσόστομο για την τιμή που τους επεφύλαξε, ευρισκόμενοι στην πόλη, να συλλειτουργήσουν στον ναό του Αγίου Ανδρέου. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Τρίκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος έχει επίσης καταγωγή από την Πάτρα.