ΑΧΑΪΑ: Το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ από τη Στέγη Πολιτισμού και Παράδοσης Καλαβρυτινών και Φίλων – Σήμερα και 19-20 Αυγούστου

Η Στέγη Πολιτισμού και Παραδοσης Καλαβρυτινών και Φίλων Πάτρας “ΑΓΙΑ ΛΑΥΡΑ”, στις 18-19-20 /8/2018 , διοργανώνει το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ της.
Ένα φεστιβάλ που δεν θα περιοριστεί μόνο εντός των τειχών της πόλης μας, αλλά θα λάβει χώρα και στα Καλάβρυτα και για ιστορικούς λόγους και στον δήμο Ήλιδας συγκεκριμένα στην Κουρούτα.
Ένα φεστιβάλ που η Στέγη θέλει να γίνει θεσμός και να πραγματοποιείται κάθε χρόνο.
Η πρώτη χώρα που συμμετέχει ως επίσημη προσκεκλημένη είναι η Κίνα.
Η Στέγη έχει αναπτύξει στενούς δεσμούς με τη Κίνα. Όπως γνωρίζουμε άλλωστε έχει προηγηθεί πρόσκληση από τους κινέζους προς την Στέγη, την οποία απεδέχτηκε και έχει συμμετάσχει σε Διεθνές Φεστιβάλ στο Πεκίνο, και θα συμμετέχει για δεύτερη φορά τον Ιανουάριο του 2019.
Είναι η πρώτη φορά που ένας σύλλογος διοργανώνει μιας τόσο μεγάλης πολιτιστικής και τουριστικής σημασίας για την περιοχή μας εκδήλωση. Συνήθως τόσο μεγάλης σημασίας διοργανώσεις γίνονται αποκλειστικά είτε από την τοπική αυτοδιοίκηση είτε από το υπουργείο πολιτισμού, γιαυτό ζήτησε συνεργασία και με τους τρεις δήμους ώστε η εμπειρία τους να βοηθήσει στο καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα.
Το 1ο αυτό Διεθνές Φεστιβάλ τα μέλη της Στέγης το αφιερώνουν στον μέντορα τους Αθανάσιο Φραντζή, και εκπληρώνουν την υπόσχεση που είχαν δώσει όταν δημιούργησαν την Στέγη ότι θα είναι συνεχιστές του σπουδαίου έργου του που τόσο ξαφνικά διεκόπη
Τις επόμενες ημέρες θα δημοσιευτεί το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων.