ΠΑΤΡΑ: Ο «Τρωικός Πόλεμος» στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο του 37ου Φεστιβάλ

Η παράσταση «Τρωικός Πόλεμος-Αγαμέμνονας, Αισχύλου/Ευριπίδη» σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Χατζή και μουσική σύνθεση του διεθνούς φήμης συνθέτη και διευθυντή της Λυρικής Σκηνής, Γιώργου Κουμεντάκη, με τη Λήδα Πρωτοψάλτη και τον πατρινό ηθοποιό Γιώργο Παπαπαύλου, η οποία παρουσιάστηκε στη σκηνή της οδού Φρυνίχου του θεάτρου Τέχνης και στο Θέατρο Θησείον σε sold out παραστάσεις θα «επισκεφθεί» την Πάτρα και το θέατρο «Λιθογραφείον» στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο του 37ου Φεστιβάλ Πάτρας – Θεσμός Αρχαίου Δράματος.
Το έργο αποτελεί μια συρραφή πάνω στον «Αγαμέμνονα» του Αισχύλου και την «Ιφιγένεια» του Ευριπίδη. Μέσω μιας μουσικής Δωματίου σε συνδυασμό με τρεις φωνές, δύο ηθοποιούς και έναν μουσικό (βιολί), ξετυλίγεται μπροστά μας η πορεία προς τον πόλεμο της Τροίας. Εξιστορείται η πορεία του Αγαμέμνονα, η αφορμή του πολέμου, η θυσία της κόρης του, ο ίδιος ο πόλεμος, η επιστροφή του στο Αργος και η τιμωρία που του επιφύλασσε η γυναίκα του. Αφορμή ο πόλεμος και η ίδια η φύση του. Τα αίτια μέσα από τον λόγο των δύο τραγικών ποιητών. Το έργο αποτελεί μια συμπαραγωγή του Θεάτρου Τέχνης με την ομάδα Χρώμα.
Η μετάφραση είναι του Κ.Χ. Μύρη, η σκηνοθεσία και οι φωτισμοί του Κωνσταντίνου Χατζή, η σκηνική εγκατάσταση του Γιώργου Μπούνια, η επιμέλεια κοστουμιών της Βασιλικής Σύρμα, η κίνηση της Χριστιάνας Φελούκα. Παίζουν η Λήδα Πρωτοψάλτη και ο Γιώργος Παπαπαύλου, ενώ στο βιολί είναι ο Διονύσης Βερβιτσιώτης.