(ΦΩΤΟ)-ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ: Έκθεση-σταθμός, μέχρι 25 Αυγούστου – Ενίσχυση πολιτιστικών και μορφωτικών ανταλλαγών

Μετά την απόφαση αδελφοποίησης με Αουσβιτς και το Μπίκερναου, η δημοτική αρχή των Καλαβρύτων ενισχύει και τις πολιτιστικές και μορφωτικές ανταλλαγές με την Πολωνία. Ο δήμαρχος Γιώργος Λαζουράς βρέθηκε χθες την πρεσβεία της Πολωνίας στην Αθήνα και συναντήθηκε με τη μορφωτική ακόλουθό της χώρας κ. Σλόβικ.
Συζητήθηκαν οι λεπτομέρειες της παρουσίασης και στα Καλάβρυτα της έκθεσης φωτογραφιών από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης την οποία αποφάσισε να διαθέσει στα Καλάβρυτα η Πρεσβεία της Πολωνίας.
Η έκθεση θα εγκαινιάστηκε μετά το μνημόσυνο για την «Καλαβρυτινή μάνα», στις 14 Αυγούστου, στο Τουριστικό Περίπτερο στην κεντρική πλατεία των Καλαβρύτων και θα διαρκέσει, μέχρι τις 25 Αυγούστου.
Παρούσα στα εγκαίνια και το ετήσιο μνημόσυνο για την «Καλαβρυτινή μάνα» θα είναι όπως μαθαίνουμε και η πρέσβης της Πολωνίας στη Αθήνα, Αννα Μπαρμπαζάκ.
Πρόσφατα το δημοτικό συμβούλιο των Καλαβρύτων συζήτησε στην ημερήσια διάταξη την πρόταση της πολωνικής Πρεσβείας για την διοργάνωση της έκθεσης «Γενικό Στρατόπεδο Συγκέντρωσης Αουσβιτς – Μπίκερναου» και την αδελφοποίηση δύο πόλεων.