ΑΚΡΑΤΑ: Έκθεση με έργα της δωρεάς του συλλέκτη Χ. Γιαννακόπουλου – Μέχρι 25 Αυγούστου

Μια σπουδαία έκθεση ζωγραφικής, με έργα ζωγραφικής και χαρακτικής μεγάλων ελλήνων εικαστικών, λειτουργεί στη Δημοτική Πινακοθήκη Ακράτας.

Πρόκειται για συνολικά εξηνταδύο έργα που αποτελούν δωρεά του συλλέκτη και ακρατινού στην καταγωγή Χάρη Γιαννακόπουλου προς τη Δημοτική Πινακοθήκη Ακράτας “Ζωή Ψαρρού” στη μνήμη των γονιών του Κωνσταντίνου και Τούλας Γιαννακοπούλου. Η συλλογή του δωρητή περιλαμβάνει έργα Τσαρούχη, Φασιανού, Μυταρά, Τάσσου, Μιγάδη, Βακιρτζή, Σικελιώτη κ.α., που καθιστούν την έκθεση ως ένα μεγάλης εμβέλειας πολιτιστικό γεγονός για την ευρύτερη περιοχή.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 25 Αυγούστου και θα είναι ανοιχτή καθημερινά 7-10 μ.μ..

Λίγα λόγια για τον δωρητή:

Ο Χάρης Γιαννακόπουλος γεννήθηκε στην Ακράτα το 1940. Το 1950, συγγενείς της μητέρας του τον καλούν στην Αμερική όπου είναι εγκατεστημένοι. Ο ίδιος εγγράφεται σε Αμερικανικό Σχολείο για να μάθει σωστά αγγλικά και ολοκληρώνει τις σπουδές του, ενώ για βιοπορισμό στρέφεται στο εμπόριο για περίππου 20 χρόνια. Από το 1973 κι αφού έχει επισκεφθεί τον τόπο του ξανά και έχει επανασυνδεθεί με την οικογένειά του, αρχίζει την επάνοδό του στη γενέτειρά του και το 1983 εγκαθίσταται οριστικά στην Ελλάδα. Ζει στην Αθήνα και στην Ακράτα. Με την τέχνη έχει μια σχέση αγάπης. Τους πίνακες που συλλέγει δώρισε με αγάπη στη Δημοτική Πινακοθήκη της Ακράτας στη μνήμη των γονιών του.

Το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Αιγιαλείας που είναι και αρμόδιο για τη λειτουργία της Δημοτικής Πινακοθήκης, ως ένδειξη ευχαριστίας έδωσε το όνομά του στην αίθουσα όπου θα τοποθετηθεί η συλλογή του. Σημειώνεται πως η έκθεση συνδιοργανώνεται από το ΝΠΔΔ “Πολιτισμός, Παιδεία, Αθλητισμός, Κοινωνική Προστασία” του Δήμου Αιγιαλείας, την αντιδημαρχία Ανατολικής Αιγιαλείας και την Τοπική Κοινότητα Ακράτας.