(ΦΩΤΟ)-ΔΥΤΙΚΗ ΑΧΑΪΑ: Στο 1ο Αντάμωμα Αλισσαίων έσμιξαν για να θυμηθούν τις ρίζες τους

Το Αντάμωμα Αλισσαίων, δεν ήταν απλά μία ακόμα εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου “Πείρος”, αλλά το πρώτο εγχείρημα για να θυμηθούν οι παλαιότεροι και να μάθουν οι νέοτεροι την ιστορία του τόπου τους.
Το καλά οργανωμένο φινάλε του φετινού καλοκαιριού, γνώρίσε μεγάλη επιτυχία, με πάνω από 2.000 άτομα, τα οποία συμμετείχαν στις βραβεύσεις ανθρώπων που πρόσφεραν σημαντικό έργο στους Αλισσούς.Αντάμωμα Αλισσαίων: Έσμιξαν για να θυμηθούν τις ρίζες τους  (φωτό)
Ο κόσμος είδε φωτογραφικό υλικό που παρουσίασε ο δημοσιογράφος Δημήτρης Αβραμίδης, για την ιστορία των Αλισσών και αργότερα διασκέδασε με Χορευτικά του χωριού και του Δήμου Πατρέων αλλά και τραγούδια από το παραδοσιακό συγκρότημα “Χοροσταλίτες”.
Ο σύλλογος βράβευσε τους: Δημήτρη Σφήκα για τη δωρεά της Κλινικής Αποκατάστασης στο ΠΓΝΠ, Ελένη Τσαλπατούρου-Μπέλα της οποίας ο πατέρας της, Σωτήριος, έφτιαξε το νεκροταφείο Κ. Αλισσού, Ανδρέα Πετρόπουλο γιατί φτιάχτηκε σε οικόπεδό του ο ναός Αγ. Απστόλων Α. Αλλισού (παρέλαβε ο γιος του Βασίλης), Νικόλαο Καραχάλιο για την παραχώρηση χώρου της πλατείας Καμανίτσας, Αθανάσιο Γεωργόπουλο (παρέλαβε η κόρη Βενετία) για μετασεισμικό έργο στον Α. Αλισσό και το υπεραστικό ΚΤΕΛ Αχαΐας το οποίο μετά τη φωτιά του 1995 χρηματοδότησε την ανακατασκευή της Αγίας Τριάδας Α.Αλισσού και παρέλαβε ο αντιπρόεδρος Χρήστος Παπανδρέου.

Όλες οι φωτογραφίες εδώ :

https://www.facebook.com/pg/%CE%91%CE%BB%CE%B9%CF%83%CF%83%CE%B1%CE%B9%CF%89%CE%BD-%CE%B4%CF%81%CE%AC%CF%83%CE%B5%CE%99%CF%82-1047405528671384/photos/?tab=album&album_id=1908505259228069