Ποιο Μάτι; Τον Κουφοντίνα και τα μάτια τους!

Την ώρα που η χώρα εξακολουθεί να θρηνεί την απώλεια δεκάδων συνανθρώπων μας που κάηκαν ζωντανοί στις φονικές φωτιές που έπληξαν την Αττική και η κυβέρνηση επιχειρεί να αποποιηθεί εμπράκτως των ευθυνών της, η κοινωνία έμεινε εμβρόντητη στη μετάδοση της είδησης ότι ο αρχιτρομοκράτης, αρχιεκτελεστής της 17Ν, Δημήτρης Κουφοντίνας μεταφέρθηκε εν κρυπτώ στις αγροτικές φυλακές Βόλου!

Ιδού, λοιπόν, ποιες είναι οι προτεραιότητες του ΣΥΡΙΖΑ! Ο φίλα ιδεολογικά προσκείμενος σ’ αυτούς, ο μεγαλύτερος τρομοκράτης που έχει διαπράξει 11 δολοφονίες κι έχει καταδικαστεί αντίστοιχες φορές σε ισόβια να περνά καλά, ακόμη και σε συνθήκες μερικής ελευθερίας!

Και αντί να είναι έγκλειστος σε φυλακές κλειστού τύπου, υψίστης ασφαλείας, κάτι που θεωρείται αυτονόητο σε οποιαδήποτε κανονική χώρα, να μπορεί να κυκλοφορεί αμέριμνος σε μια μεγάλη έκταση χωρίς να αισθάνεται ότι είναι φυλακισμένος.

Υπενθυμίζεται ότι οι κρατούμενοι σε αγροτικές φυλακές απολαμβάνουν προνομιακής μεταχείρισης, εφόσον εργάζονται σε κτήματα και κτηνοτροφικές μονάδες, ενώ έχουν καλύτερο υπολογισμό ημερομισθίων από εκείνους που κρατούνται σε φυλακές κλειστού τύπου όπως ο Κορυδαλλός. Και σ’ αυτό το καθεστώς ημιελευθερίας, θα έχει πρόσβαση και το πρώτο πιστόλι της 17 Νοέμβρη!

Αναμφίβολα πρόκειται για μια ακόμη πρόκληση, τη μεγαλύτερη, για τις οικογένειες των θυμάτων του και συνιστά προφανή ασέβεια στη μνήμη τους.

Η χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης τα ισοπεδώνει πλέον, ανερυθρίαστα, όλα! Είναι πολιτικά άθλιοι, αχρείοι, καθώς δείχνουν ξεκάθαρα το ποιόν τους. Γι’ αυτούς εκείνο που προέχει δεν είναι οι συνάνθρωποι μας που κάηκαν πρόσφατα, ούτε η πλειοψηφία των πολιτών που δοκιμάζεται σκληρά από την ανάλγητη πολιτική τους, αλλά οι συγγενείς τους, οι σύντροφοι τους, οι φίλοι τους, ακόμη και οι τρομοκράτες που τους αντιμετωπίζουν είτε ως ακτιβιστές κοινωνικούς επαναστάτες!

Όλοι αυτοί να περνούν καλά και οι υπόλοιποι να πάνε να… καούν!

Θανάσης Νταβλούρος