(ΦΩΤΟ)-ΑΧΑΪΑ: Πανηγυρίζουν, σήμερα, Παντοκράτορας και η Μεταμόρφωση σε Εγλυκάδα-Ψαθόπυργο

Τη μεγάλη εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού τιμά και φέτος με λαμπρότητα ο Ιερός Ναός του Παντοκράτορος της Ανω Πόλης των Πατρών. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, σήμερα Δευτέρα 6 Αυγούστου, ώρα 7.30 -10.00 π.μ. τελείται Αρχιερατική θεία λειτουργία κατά την οποία θα προεξάρχει και θα ομιλήσει ο Σεβ. Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος.
Πρό της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος θα ευλογήσει τα σταφύλια, τα οποία στην θα διανεμηθούν κατά την ιερά παράδοση, στο Εκκλησίασμα. Το απόγευμα αύριο στις 7.00 θα ψαλεί μεθεόρτιος Εσπερινός και η ακολουθία του Μικρού Παρακλητικού κανόνα εις την Υπεραγίαν Θεοτόκον.

Πάτρα: Πανηγυρίζει ο Παντοκράτορας και η Μεταμόρφωση σε Εγλυκάδα-Ψαθόπυργο

ΝΑΟΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΓΛΑΥΚΟΥ ΠΑΤΡΩΝ
O ιερός ναός Μεταμορφώσεως Σωτήρος Γλαύκου Πατρών πανηγυρίζει σήμερα  Δευτέρα την εορτή του Σωτήρος. Σήμερα, Δευτέρα 6 του μηνός το πρωί, ανήμερα της μεγάλης εορτής της Μεταμορφώσεως και ώρα 7:00, θα τελεσθούν ο Ορθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία μετά θείου κηρύγματος.
Το απόγευμα και ώρα 7:00 θα ψαλεί Εσπερινός και ιερά παράκληση μετά θείου κηρύγματος και θα επακολουθήσει λιτάνευση της ιεράς εικόνος ανά την Ενορία.

ΝΑΟΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΣΩΤΗΡΟΣ ΨΑΘΟΠΥΡΓΟΣ
Σύμφωνα με το πρόγραμμα που εξέδωσε ο Ιερός Ναός της Μεταμορφώσεως Σωτήριος Ψαθοπύργου, στο παρεκκλήσιο που βρίσκεται στα ορεινά του οικισμού.
Σήμερα Δευτέρα 6 Αυγούστου, ανήμερα της εορτής και ώρα 7.00-10.00, θα τελεστεί ο όρθρος, πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος υπό του Αρχιμανδρίτου π. Χριστοφόρου Μυτιλήνης και επίσης
@ αύριο Δευτέρα το απόγευμα και ώρα 19.00, τελείται Εσπερινός και Ιερά Παράκληση.