ΑΝΩ ΚΑΣΤΡΙΤΣΙ: Άσκηση ετοιμότητας στο χωριό με εκκένωση από τους κατοίκους – “Πρόβα” για φωτιά έξω από την Πάτρα!

Χθες το πρωί  η καμπάνα του της Εκκλησίας των Τεσσαράκοντα Μαρτύρων άρχισε να ηχεί προειδοποιητικά καλώντας τους κατοίκους του Ανω Καστριτσίου να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, καθώς πλησίαζε η πυρκαγιά που έκαιγε σε κοντινή περιοχή.
Οι κάτοικοι βγήκαν από τα σπίτια τους και άρχισαν να τρέχουν, με τη βοήθεια των διασωστών στα δύο σημεία που έχουν οριστεί ως τόπος συνάντησης και συγκεκριμένα τα προαύλια των ναών Αγίου Νικολάου και Τεσσαράκοντα Μαρτύρων. Πυροσβέστες, εθελοντές σαμαρείτες του ΕΕΣ και εθελοντές του Δήμου Πατρέων έσπευσαν στο σχολείο προκειμένου να απομακρύνουν με ασφάλεια τους μαθητές που εκείνη την ώρα έκαναν μάθημα.
Νωρίτερα στη γέφυρα του ποταμού, όπου η Αστυνομία είχε κλείσει τον δρόμο, συγκεντρώθηκαν τα οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Αστυνομίας, του Δήμου Πατρέων, του Δασαρχείου, του αστικού ΚΤΕΛ, της ΔΕΥΑΠ, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, της Πολιτικής Προστασίας Δήμου Πατρέων και Αντιπεριφέρειας Δυτικής Ελλάδος, της Τροχαίας. Η Αστυνομία έκλεισε τον δρόμο στη γέφυρα στο ποτάμι. Η φάλαγγα οχημάτων θα κατευθύνθηκε προς την Εκκλησία της Αναλήψεως.
Η εκκένωση του χωριού έγινε με απόλυτη ασφάλεια και η άψογη συνεργασία των τοπικών φορέων με τα σώματα ασφαλείας, την πολιτική προστασία, τον δήμο και τους εθελοντές είχε ως αποτέλεσμα να είναι όλοι οι κάτοικοι σώοι και αβλαβείς.
Άλλωστε, δεν θα μπορούσε να είναι και διαφορετικά καθώς το παραπάνω σενάριο αφορούσε άσκηση, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στο Ανω Καστρίτσι.