(ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: Προβολή ταινίας στις γειτονιές και τις συνοικίες, αυτή την Κυριακή

Με την προβολή δύο εξαιρετικών ταινιών, κλείνει την πρώτη βδομάδα του Αυγούστου στις γειτονιές και τις συνοικίες της Πάτρας, ο Δημοτικός Κινητός Κινηματογράφος.



Σήμερα Κυριακή 5 Αυγούστου, ο Δημοτικός Κινητός Κινηματογράφος «μεταφέρεται» στο Νότιο Πάρκο, με τους φίλους του κινηματογράφου να παρακολουθούν την ταινία «Η ΔΙΕΘΝΗΣ» την οποία σκηνοθετούν οι Sirri Sureyya Onder και  Muharrem Gulmez

 

Σε μία μικρή πόλη της Ανατολίας που βρίσκεται στους πρόποδες του όρους Νεμρούτ, το 1982 εν μέσω στρατιωτικού νόμου επιβεβλημένου από το πραξικόπημα του 1980, απαγορεύονται τα πάντα.

 

Υπάρχουν, όμως, ακόμα κάποιοι που δεν διστάζουν να αψηφήσουν τις απαγορεύσεις, όπως οι τοπικοί μουσικοί που διασκεδάζουν τον κόσμο στο «κινητό τους κλαμπ» και φοιτητές που αναζητούν τρόπους διαμαρτυρίας κατά του στρατιωτικού συμβουλίου που πρόκειται να επισκεφτεί την πόλη τους.

Η Γκουλεντάμ, κόρη του Αμπουζέρ, μαέστρου της «μοντέρνας ορχήστρας» που συνέστησε μα τους τοπικούς μουσικούς που είχαν συλληφθεί, ερωτεύεται τον επαναστάτη Χαϊντάρ. Κι η τελετή υποδοχής του στρατιωτικού συμβουλίου θα πάρει απροσδόκητη τροπή….

 

Σκηνοθεσία: Sirri Sureyya Onder, Muharrem Gulmez

Σενάριο: Sirri Sureyya Onder

Διεύθ. Φωτογραφίας: Gokhan Atilmis

Μοντάζ: Engin Ozturk

Μουσική: Kalan Muzik, Aytekin G. Atas, Sirri Sureyya Onder, Tolga Kilic

Παραγωγός: Necati Akpinar

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ