(ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: Αποχαιρέτισαν τη Μαρία Βλασταρά – Αθόρυβος εργάτης της οικογένειας και της πόλης

Μία θαυμάσια προσωπικότητα αποχαιρέτισε χθες η πόλη της Πάτρας. Η Μαρία Βλασταρά υπήρξε ένας αθόρυβος εργάτης της οικογένειας και της πόλης με πολύπλευρη προσφορά.
«Μάνα, σ’ ευχαριστούμε για όλα όσα μας πρόσφερες. Εφυγες στον χώρο που αγαπούσες περισσότερο, τη θάλασσα…». Με βαθειά συγκίνηση και τρυφερά λόγια αποχαιρέτισε τη μητέρα του ο γιος της, Βασίλης στον κατάμεστο Ιερό Ναό της Παντάνασσας. Μιλώντας εκ μέρους όλης της οικογένειας υπογράμμισε τον αγώνα ζωής που έδωσε, και μάλιστα μόνη της καθώς πολύ νωρίς έχασε το σύζυγό της, για να μεγαλώσει τα τρία της παιδιά. Αγωνίστηκε δίνοντας έμφαση στη σωστή ανατροφή τους με αρχές και αξίες προκειμένου να είναι ωφέλιμα στην κοινωνία.Πάτρα:Αποχαιρέτισαν μία θαυμάσια προσωπικότητα-«Μάνα, σ’ ευχαριστούμε για όσα μας πρόσφερες" (Φωτο)
Κι αυτό το πέτυχε όπως δείχνει η πορεία των παιδιών της τα οποία μεγάλη θλίψη αποχαιρέτισαν την αγαπημένη τους μητέρα. Η κόρη της Ελεάννα με τον σύζυγό της Μικαέλ Ντιρξ, οι γιοί της, Κωνσταντίνος με τη σύζυγό του Αμαλία και Βασίλης με τη σύζυγό του Νιλέττα όπως και τα εγγόνια της και οι λοιποί συγγενείς.
Στον όμορφο χαρακτήρα, της Μαρίας Βλασταρά, αναφέρθηκε η φιλόλογος Βίβιαν Φαρμάκη. Ιδιαίτερη φώτισε την αρχοντιά της, τη φυσική της ευγένεια, την καλοσύνη της, την αθόρυβη κοινωνική της προσφορά και τη συστράτευσή της σε εθελοντικούς και πολιτιστικούς φορείς όπως, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, το Λύκειο Ελληνίδων, η Φιλαρμονική Εταιρεία και τη Λέσχη Φίλων Κλασικής Μουσικής.
Στην εξόδιο ακολουθία προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος, συμπαραστατούμενος από τους ιερείς της Παντάνασσας που ήταν η ενορία της εκλιπούσης και άλλους ιερείς καθώς η Μαρία Βλασταρά ήταν μία γυναίκα με βαθειά πίστη.

Η ταφή έγινε στο κοιμητήριο της Παναγίας Αλεξιωτίσσης.