Νέες παραιτήσεις κυβερνητικών στελεχών ζητάει ο Άδωνις Γεωργιάδης-«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί»

Παραιτήσεις και άλλων κυβερνητικών στελεχών ζητά ο Άδωνις Γεωργιάδης επισημαίνοντας πως η παραίτηση Τόσκα δεν αρκεί και πως έγινε καθυστερημένα και μετά από την πίεση της κοινωνίας. Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων τονίζει πως υπάρχουν βαρύτατες πολιτικές και προσωπικές ευθύνες για την τραγωδία στην Αττική, κατηγορώντας την κυβέρνηση για προσπάθεια επικοινωνιακής διαχείρισης του θέματος.

Χαρακτηρίζει προσβολή στους νεκρούς την απόδοση της τραγωδίας και στο γεγονός ότι υπήρξε αυθαίρετη οικιστική ανάπτυξη της περιοχής, προσθέτοντας πως το 2015 και το 2016 οι τότε υπουργοί κ.κ. Βούτσης και Κουρουμπλής με συγκεκριμένες ενέργειές τους εμπόδισαν την κατεδάφιση των αυθαιρέτων και άρα έχουν ποινικές ευθύνες. «Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί» τονίζει χαρακτηριστικά.

Όπως αναφέρει: «Ο πρωθυπουργός ανέλαβε την “πολιτική ευθύνη” όπως είπε, χωρίς όμως καμία περαιτέρω πράξη. Πολιτική ευθύνη χωρίς καμία πράξη είναι γράμμα κενό περιεχομένου. Η ΝΔ πιστεύει ότι οι ευθύνες είναι προσωποποιημένες και βρίσκονται στα πρόσωπα των κ.κ. Τόσκα, Σκουρλέτη, Πολάκη, Δούρου, Καπάκη καθώς και του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, κ. Τερζούδη. Οι άνθρωποι αυτοί έχουν αντικειμενικά προσωπική ευθύνη. Το ίδιο και ο κ. Τσίπρας. Δεν αρκεί η παραίτηση του κ. Τόσκα η οποία και έγινε καθυστερημένα και μετά από την πίεση της κοινωνίας. Πρέπει ακόμα να παραιτηθούν η Ρένα Δούρου που είχε την ευθύνη της εκκένωσης και ο Παύλος Πολάκης που απέκρυψε τους νεκρούς το βράδυ της Δευτέρας για χατίρι του Τσίπρα».