ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ: Νέα επίθεση κατοίκων-φορέων στο δήμο για είσοδο ιδιώτη στο ΧΥΤΑ Αιγείρας – Κατηγορούν αντιδήμαρχο…για “δικά του” μπάζα!

Να ξεκαθαρίσουμε ότι η καταστροφή μιας επιχείρησης προκαλεί πάντοτε αισθήματα συμπάθειας και αλληλεγγύης προς τους πληγέντες και ιδιαίτερα τους εργαζόμενους που χάνουν τη δουλειά τους.

Η επαναλειτουργία μιας πληγείσας επιχείρησης είναι απόλυτα θεμιτή. Όταν όμως σε αυτή εμπλέκεται εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος και μάλιστα αντιδήμαρχος, ασφαλώς και αποτελεί αντικείμενο κριτικής και ελέγχου πολύ δε περισσότερο όταν τελούνται παράνομες πράξεις. Όπως λοιπόν παραδέχεται με δημόσια ανάρτηση του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο Αντιδήμαρχος Ανατολικής Αιγιάλειας (ξέρετε εκείνος που έλεγε ότι στο ΧΥΤΑ Αιγείρας πάνε σκουπίδια ΜΟΝΟ από την Ανατολική Αιγιάλεια !!! ), με δική του απόφαση και την (προφορική) συναίνεση του Δημάρχου έδωσε την άδεια για την εναπόθεση των μπαζών, οικοδομικών υλικών, υλικά κατεδάφισης, νευρομετάλ, καλώδια, μισοκατεστραμμένα τρόφιμα, ράφια κλπ, στον παράνομο, υπερκορεσμένο και ρυπογόνο ΧΥΤΑ Αιγείρας, επιβαρύνοντας τον ακόμη περισσότερο. Ασφαλώς και γνώριζαν ο Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος ότι η είσοδος ιδιώτη στο ΧΥΤΑ απαγορεύεται και πολύ περισσότερο η από μέρους του απόθεση μπαζών, απορριμμάτων και ειδικά καταλοίπων από πυρκαγιά. Εκείνο όμως που είναι το επικίνδυνο είναι η νοοτροπία του «Δήμαρχος είμαι ότι θέλω κάνω» ή η φράση άλλου Αντιδήμαρχου ¨θα πάμε τα σκουπίδια όπου θέλουμε», γεγονότα που επισφραγίζουν την πεποίθηση ότι αυτή η Δημοτική Αρχή θεωρεί το Δήμο και ειδικά την Ανατολική Αιγιάλεια «τσιφλίκι» της και «έχει το δικαίωμα να κάνει ότι θέλει» με μορφή «Αποφασίζομεν και Διαστάσσομεν». Δεν περιμέναμε από αυτή τη δημοτική αρχή δημοκρατικές ευαισθησίες, δεν μας έχει συνηθίσει. Αγανακτούμε όμως με το περίσσιο θράσος που επιδεικνύει. Φυσικά για όλη τη διαδικασία της παράνομης εναπόθεσης των μπαζών της πληγείσας επιχείρησης δεν υπάρχουν επίσημα έγγραφα, αίτημα, απάντηση κλπ.

Το γεγονός ότι το οίκημα της πληγείσας επιχείρησης ανήκει στον Αντιδήμαρχο ( ναι, εκείνον που έλεγε ότι στο ΧΥΤΑ Αιγείρας πάνε σκουπίδια ΜΟΝΟ από την Ανατολική Αιγιάλεια !!!) μάλλον για σύμπτωση πρόκειται…

Τέλος, η Επιτροπή Αγώνα κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά που η αστυνομία έχει την υποχρέωση να την διαβιβάσει στην Εισαγγελέα Αιγίου και τον Εισαγγελέα Καλαβρύτων (ναι, εκείνον που δήλωσε φίλος του Αντιδημάρχου και δεν προχώρησε σε αυτόφωρη διαδικασία σε άλλη παρόμοια περίπτωση ).