Ευχαριστίες Κοντονή προς ιατροδικαστές για το δύσκολο έργο τους μετά τις φωτιές

Τις θερμές ευχαριστίες, τόσο του Πρωθυπουργού, όσο και του ίδιου, εξέφρασε σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, στους ιατροδικαστές για το δύσκολο έργο που επιτέλεσαν μετά τη φονική φωτιά στην Αττική, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα με επιστημονική επάρκεια και αίσθημα ευθύνης.

Ειδικότερα, ο υπουργός Δικαιοσύνης συναντήθηκε σήμερα με το προσωπικό των Ιατροδικαστικών Υπηρεσιών Αθηνών και Πειραιώς καθώς και του Πανεπιστημίου Αθηνών (Ιατρική και Οδοντιατρική Σχολή) και επισήμανε: «Μόνο εξαίρετοι επιστήμονες θα μπορούσαν να επιτελέσουν, αυτές τις δύσκολες μέρες για την πατρίδα μας, στον άριστο βαθμό ένα τόσο δύσκολο και βαρύ έργο. Σε συνθήκες κρίσης και έντασης συνεργαστήκατε με τρόπο άριστο ώστε οι σοροί όσων συνάνθρωπων μας έχασαν άδικα τη ζωή τους να φτάσουν σύντομα στους οικείους τους».

Παράλληλα, ο κ. Κοντονής ανέφερε ότι ως έμπρακτη αναγνώριση της μεγάλης τους προσφοράς θα συνταχθεί και θα τεθεί ειδική επιστολή στον ατομικό φάκελο του καθενός που συνέβαλε στην ολοκλήρωση αυτού του δύσκολου έργου και προσέθεσε:

«Το πέρας μιας δυσάρεστης στιγμής ας αποτελέσει αρχή για να βελτιώσουμε την κατάσταση με τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων».

Από την πλευρά τους οι προϊστάμενοι των Ιατροδικαστικών Υπηρεσιών και οι καθηγητές του Πανεπιστημίου Αθηνών, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους για τη στήριξη του υπουργείου Δικαιοσύνης, καθώς όπως είπαν υπήρξε αμέριστη συνδρομή κατά τη διάρκεια του έργου τους, ενώ για πρώτη φορά ύστερα από ένα τραγικό εθνικό συμβάν (αεροπορική τραγωδία Helios, πολύνεκρο ναυάγιο Σάμινα, φονικές πυρκαγιές στην Ηλεία) η ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης τους καλεί δια ζώσης να τους συγχαρεί για την προσφορά τους.