ΠΑΤΡΑ: Μονιμοποίηση πυροσβεστών ζητά το Εργατικό Κέντρο – Με αφορμή την τραγωδία στην Αττική

Τις προηγούμενες μέρες ζήσαμε μια μεγάλη τραγωδία με ανυπολόγιστες καταστροφές και δεκάδες νεκρούς στα πύρινα μέτωπα της Δυτικής και Ανατολικής Αττικής.
Σήμερα, οι φυσικές καταστροφές βρίσκουν τη χώρα μας ανοχύρωτη και τις υποδομές που μπορούν να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες αυτών των καταστροφών σε διάλυση. Παρά την ηρωική προσπάθεια των πυροσβεστών των εθελοντών και όσων άλλων εμπλέκονται με την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών, είναι δεδομένο ότι μετά από έντονα φαινόμενα θα έχουμε ανυπολόγιστες καταστροφές αφού δεν υπάρχει πρόληψη και ουσιαστικός σχεδιασμός.
Η Κυβέρνηση, οι αρμόδιοι κρατικοί φορείς και οι περιφέρειες, γνωρίζουν με λεπτομέρειες τις ανεπάρκειες στο προσωπικό, στα μέσα και στις υποδομές, που απαιτούνται για την πρόληψη και την άμεση αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων.
Τις προηγούμενες μέρες το Ε.Κ. Πάτρας πραγματοποίησε παρεμβάσεις – συναντήσεις με αφορμή τις πυρκαγιές αλλά και τα μέτρα πυροπροστασίας. Αντιπροσωπεία της Διοίκησης συναντήθηκε με το Διοικητή της πυροσβεστικής στο νομό μας αλλά και με τη Δημοτική αρχή που εμπλέκεται στα πλαίσια της πολιτικής προστασίας. Οι παρεμβάσεις θα συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες με αρμόδιους φορείς.
Είναι φανερό πως σήμερα δεν επιλέγονται και δεν υλοποιούνται δαπάνες για την πυροπροστασία και την ενίσχυση της πυροσβεστικής, δεν υλοποιούνται γιατί όλα αυτά αποτελούν κόστος χωρίς προσδοκώμενα κέρδη. Έτσι μετρούν οι κυβερνώντες τη ζωή και την περιουσία των εργαζομένων.
Διεκδικούμε:
• Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην Πυροσβεστική, ώστε να καλυφθούν οι πραγματικές κενές θέσεις και στην περιοχή μας, εξοπλισμός των πυροσβεστικών υπηρεσιών με σύγχρονα τεχνικά και πτητικά μέσα, νέες υποδομές.
• Μονιμοποίηση με σταθερές εργασιακές σχέσεις, όλων των 5ετούς θητείας και συμβασιούχων πυροσβεστών.
• Αναβάθμιση σε προσωπικό και τεχνικά μέσα του Πυροσβεστικού Σταθμού στη ΒΙ.ΠΕ. Πατρών, ώστε να μπορεί να καλύπτει με επάρκεια της ανάγκες μια μεγάλης βιομηχανικής περιοχής, Ταυτόχρονα να ενισχυθούν όλες οι υπηρεσίες της περιοχής μας.
• Μέτρα πρόληψης, σχεδιασμού και εκκένωσης όλων των κατοικημένων περιοχών, δημιουργία και συντήρηση των ήδη αντιπυρικών ζωνών. Η περιφέρεια και οι αρμόδιες υπηρεσίες να πάρουν όλα τα αναγκαία μέτρα πυροπροστασίας.
Ταυτόχρονα σαν Ε.Κ. Πάτρας προχωράμε σε συγκρότηση ομάδων πυρασφάλειας, που σε συνεννόηση με τους εμπλεκόμενους φορείς θα συμβάλλουν ώστε να προστατευτούν οι δασικές περιοχές και εκτάσεις της περιοχής μας. Καλούμε όλα τα σωματεία, τους εργαζομένους, τους ανέργους, να αναλάβουν τώρα πρωτοβουλία, για την προστασία του φυσικού πλούτου και της λαϊκής περιουσίας, μαζί με την άμεση διεκδίκηση μέτρων πρόληψης και πυροπροστασίας.

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πάτρας

advertisement