Σκουρλέτης: Ο Τσίπρας έμαθε για τους νεκρούς όταν έφυγαν οι κάμερες από το Κέντρο Επιχειρήσεων


“Ο Πρωθυπουργός έμαθε ότι υπάρχουν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες για νεκρούς, αφότου έφυγαν οι κάμερες από το επιχειρησιακό κέντρο την περασμένη Δευτέρα”.

Αυτό ισχυρίστηκε σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, χωρίς όμως να εξηγήσει γιατί ο Αλέξης Τσίπρας δεν μίλησε για τους νεκρούς στην δήλωσή του που ακολούθησε την σύσκεψη. Δήλωση η οποία μάλιστα έγινε πολύ ώρα μετά την λήξη της σύσκεψης, όταν πια η πληροφορία είχε επιβεβαιωθεί. Οπως επίσης δεν εξήγησε γιατί δεν έγινε ούτε κουβέντα στην σύσκεψη, για τις έστω ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες για νεκρούς από την φονική πυρκαγιά. Ούτε εξήγησε γιατί οι πληροφορίες ήταν ανεπιβεβαίωτες, όταν ο ίδιος ο επικεφαλής των ΟΥΚ αλλά και ο Δήμαρχος Ραφήνας, είχαν ενημερώσει εγκαίρως για την ύπαρξη πολλών νεκρών. Ο Πάνος Σκουρλέτης πάντως χαρακτήρισε αστήρικτη και καθόλου σοβαρή την κατηγορία της ΝΔ, ότι η κυβέρνηση απέκρυψε τα θύματα.

“Μόλις επιβεβαιώθηκε η πληροφορία, βγήκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξημερώματα και ενημέρωσε για τους νεκρούς” είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι δεν θα άλλαζε κάτι, αν η ενημέρωση γινόταν μία ώρα νωρίτερα η μία ώρα αργότερα..

Διέψευσε επίσης ότι η Μαραθώνος έκλεισε για μεγάλο χρονικό διάστημα. Όπως είπε, η Λεωφόρος έκλεισε για 15′ την ώρα που η φωτιά περνούσε το δρόμο.

Σχολιάζοντας τη δήλωση Μάκη Βορίδη ο οποίος μίλησε για διερεύνηση και ποινικών ευθυνών, ο κ. Σκουρλέτης έκανε λόγο για κινήσεις εντυπωσιασμού.

“Προφανώς να υπάρχουν ευθύνες. Δεν επιζητούμε μια ανάληψη ευθύνης όμως για να λειτουργήσει εκτονωτικά” διευκρίνισε ο υπουργός Εσωτερικών

“Αναλαμβάνουμε τις ευθύνες που μας αναλογούν” πρόσθεσε και κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι θέλει να κραδαίνει μια υπουργική παραίτηση ως πολιτικό λάφυρο.

Ωστόσο, ο υπουργός σημείωσε ότι είναι θετική η στάση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης που κρατάει χαμηλούς τόνους και τάχθηκε υπέρ της συνεννόησης κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για τον σχεδιασμό της επόμενης μέρας των πυρκαγιών, αν και παραδέχθηκε ότι την ευθύνη των πρωτοβουλιών την έχει ο πρωθυπουργός.

“Πρέπει να πέσουν όλες οι μάντρες στο Μάτι'”, δήλωσε ο Υπουργός τονίζοντας την ανάγκη για άμεσα και δραστικά μέτρα.