ΠΑΥΡΑ: Ερίζουν Πελετίδης και Τζανάκος για την “οικειοποίηση” του θαλασσίου μετώπου – “Ασπίδα” το Ν.Πάρκο για τη δημοτική αρχή

Δεν επιτρέπουμε στη δημοτική αρχή να οικειοποιείται την επιτυχή έκβαση της διεκδίκησης του θαλασσίου μετώπου, δηλώνει ο Νίκος Τζανάκος με νέα παρέμβαση της δημοτικής του παράταξης στο θέμα.
«Η σημερινή δημοτική αρχή της Πάτρας, είχε και αυτή τη δική της συνεισφορά, έστω και με καθυστέρηση και αγκυλώσεις. Από μια πλευρά το γεγονός αυτό αποτελεί σημαντική πρόοδο, αφού προηγήθηκαν σχεδόν επτά χρόνια εκκωφαντικής σιωπής της. Ομως από αυτό το σημείο μέχρι να προσπαθεί να οικειοποιηθεί τη θετική έκβαση του αγώνα, η απόσταση είναι τεράστια. Η πόλη έχει παρελθόν και δεν ξεκίνησαν όλα το 2014, όπως θα πίστευε κανείς αν διάβαζε τις ανακοινώσεις του Δήμου τα τελευταία χρόνια» σημειώνει χαρακτηριστικά.
Και υπογραμμίζει και άλλα παραδείγματα παλαιότερων διεκδικήσεων που η δημοτική αρχή «προσπαθεί να καρπωθεί»:
>«Την αποτροπή της δόμησης στη λιμενική ζώνη, από το 2005 κιόλας με δήμαρχο τον Ανδρέα Καράβολα η απόφαση του ΟΛΠΑ και της ΕΣΑΛ για 16 οικοδομικά τετράγωνα στη λιμενική ζώνη καταγγέλθηκε από όλες τις δημοτικές παρατάξεις, το ΤΕΕ, τον Δικηγορικό Σύλλογο, αρχιτέκτονες, το πανεπιστήμιο και πολλούς άλλους. Σε συνέχεια, το 2007 η δημοτική αρχή Ανδρέα Φούρα σε συνεργασία με όλους τους φορείς της πόλης, προσφεύγει στο ΣτΕ. Η προσφυγή κερδίζεται»
>«Το 2005 επί Ανδρέα Καράβολα ψηφίζεται πρόσθετη μελέτη για το θαλάσσιο μέτωπο μέσω του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου. Η μελέτη αυτή ολοκληρώθηκε το 2009 επί Ανδρέα Φούρα και ψηφίστηκε το 2011 επί Γιάννη Δημαρά με την παράταξη του ΚΚΕ να διαφωνεί. Κι όμως σήμερα οι ίδιοι άνθρωποι αντιγράφουν το ίδιο το κείμενο ως δικές τους προτάσεις».
>«Νότιο πάρκο. Πρόκειται για το πιο ηχηρό παράδειγμα οικειοποίησης αγώνων και αποφάσεων. Το Νότιο Πάρκο παραχωρήθηκε στον Δήμο επί δημαρχίας Γιάννη Δημαρά το 2012».
Αλλά και στην υπόθεση του θαλασσίου μετώπου, μνημονεύεται «αποστασιοποίηση από κάθε αγώνα από τον βουλευτή του κόμματος Νίκο Καραθανασόπουλο λέγοντας πως «αν το θαλάσσιο μέτωπο παραχωρηθεί στον Δήμο θα χρειάζονται λεφτά για τη συντήρησή του. Οπότε είτε θα αυξηθούν τα τέλη για τους δημότες, είτε θα εισχωρήσουν μέσα επιχειρηματικά συμφέροντα. Και στα δύο αυτά, το κόμμα μας είναι ενάντια…».

 

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Διαβάζοντας άρθρο του κ. Τζανάκου, επικεφαλής της παράταξης «Πάτρα, η δική μας Πόλη» (που στηρίχτηκε από το ΚΙΝ.ΑΛ.), το οποίο βρίθει ανακριβειών και ψεμμάτων, αυθόρμητα γεννιέται το ερώτημα: «Μήπως το Νότιο Πάρκο είχε διαμορφωθεί από σκουπιδότοπο-χαβούζα, σε πάρκο αναψυχής για όλο το λαό, πριν το 2014 και δεν το θυμόμαστε; Μήπως έσφυζε από ζωή, τα παιδιά έπαιζαν, οι οικογένειες έκαναν βόλτα με τα καροτσάκια, η νεολαία αθλούνταν, ο κόσμος έκανε ποδήλατο και απολάμβανε το υπέροχο ηλιοβασίλεμα και πριν το 2014 και δεν το θυμόμαστε;»

 

Να ζητήσουμε συγγνώμη αν κάτι τέτοιο δεν είχε πέσει στην αντίληψή μας. Σε αυτή την περίπτωση, αναμένουμε πλούσιο φωτογραφικό υλικό από το επιμελημένο, όπως διατείνεται ο ίδιος, αρχείο του κ. Τζανάκου και μάλιστα ενσταντανέ όπου θα αθλείται και θα κάνει ποδήλατο. Προς το παρόν, στέλνουμε φωτογραφικό υλικό από τα έργα του Δήμου στις αρχές του 2015, καθώς και από τη σημερινή κατάσταση του Νοτίου Πάρκου.