ΚΑΤΩ ΑΧΑΪΑ: Απόψε ο Μιχάλης Χατζηγιάννης σε συναυλία στο Γήπεδο – Η συνέντευξή του λίγο πριν τη σκηνή

Η δημοτική αρχή της Δυτικής Αχαϊας, πάντα ευαισθητοποιημένη σε τέτοια θέματα, προσπάθησε αρχικά να μεταφέρει τη συναυλία του Μιχάλη Χατζηγιάννη λίγες μέρες αργότερα, σε ένδειξη σεβασμού στη μνήμη των θυμάτων και συμπαράστασης στους οικείους τους για την τραγωδία στην Ανατολική Αττική. Το υπερφορτωμένο πρόγραμμα, όμως, του καλλιτέχνη δεν σήκωνε καμία διαφοροποίηση κι έτσι η συναυλία θα γίνει κανονικά απόψε Δευτέρα.
«Το ζητήσαμε άμεσα, αλλά δεν γινόταν διαφορετικά», εξήγησε ο πρόεδρος του ΟΤΑΔ και αντιδήμαρχος Παιδείας, Ξενοφών Μπαχράς, που έχει επωμιστεί το οργανωτικό κομμάτι της εκδήλωσης, που εντάσσεται στα Δύμαια 2018.
«Η δημοτική αρχή κάνει ό,τι περισσότερο μπορεί για να ενισχύει το πολιτιστικό προφίλ της, γιατί εκτιμούμε πως ο κόσμος χρειάζεται να βρίσκει διέξοδο με ψυχαγωγικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, όπως αυτή της Δευτέρας με τον Μιχάλη Χατζηγιάννη. Καλούμε τον κόσμο να γεμίσει τη Δευτέρα το γήπεδο, για να ξεδώσει λιγάκι, να διασκεδάσει», ήταν το μήνυμα που έστειλε μέσω της «Π» ο κ. Μπαχράς, ενημερώνοντας πως θα υπάρχουν πέριξ του γηπέδου αρκετοί χώροι στάθμευσης και καλώντας το κοινό να προσέλθει έγκαιρα για να αποφευχθεί ο συνωστισμός

 

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης έρχεται στην Κάτω Αχαϊα, στο πιο χοτ καλοκαιρινό καλλιτεχνικό ιβέντ για όλη τη Δυτική Αχαϊα. Ερχεται για ν’ απογειώσει το κοινό με τα τραγούδια του, με τη φωνή του, με την ερμηνεία του.
Από τις 8 το βράδυ και μετά, όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο δημοτικό στάδιο Κάτω Αχαϊας. Και οι πληροφορίες λένε πως θα γίνει Ο χαμός. Θα κατακλυστεί όλο το γήπεδο για πάρτη του! Λίγο μετά τις 9, ανεβαίνει στην πίστα ο Μιχάλης Χατζηγιάννης κι όσο τραβήξει. Και όλα δείχνουν πως η βραδιά θα ‘ναι πολύ μεγάλη και θερμή!
Η «Π» μίλησε με τον καλλιτέχνη, λίγες μέρες πριν τη συναυλία του στην Κάτω Αχαϊα. Ο δημοφιλής τραγουδιστής υποσχέθηκε ένα πολύ γεμάτο και όμορφο βράδυ στο κοινό της Δυτικής Αχαϊας.
-Πριν μπούμε στο καλλιτεχνικό κομμάτι της κουβέντας μας, θα ήθελα ν’ ακούσω πώς νιώθετε για τα τελευταία τραγικά γεγονότα στην Ανατολική Αττική που βύθισαν στο πένθος ολόκληρη την Ελλάδα…
«Ανείπωτη θλίψη για τις μεγάλες ανθρώπινες απώλειες, συμπάθεια για τις οικογένειες που πενθούν και για όσους βρίσκονται στο κρεβάτι του πόνου, ειλικρινά συλλυπητήρια στους οικείους των θυμάτων αλλά και βαθειά ευγνωμοσύνη σε όσους έσπευσαν στην πρώτη γραμμή με αυταπάρνηση και αυτοθυσία».

 

-Έρχεστε, λοιπόν, τη Δευτέρα στην Κάτω Αχαϊα έχοντας στις αποσκευές σας έναν καινούργιο δίσκο. «Έρωτας αγκάθι», με εσάς στη μουσική και τη Λίνα Νικολακοπούλου στους στίχους. Μιλήστε μας λίγο για αυτόν.
«Η συνεργασία με την Λίνα Νικολακοπούλου στο «Έρωτας Αγκάθι» είναι ένα από τα καλλιτεχνικά όνειρα της ζωής μου. Είναι η σημαντικότερη ίσως στιχουργός της εποχής μας. Πρώτη φορά που είχα ερμηνεύσει στη δισκογραφία στίχους της Λίνας ήταν το «Πάρτι» του Σέρβου Κίκι Λέζεντριτς πριν τουλάχιστον 15 χρόνια. Σήμερα το 2018 και μετά από τουλάχιστον ενάμιση χρόνο συνεργασίας ,έχουμε μαζί ένα ολόκληρο άλμπουμ που αγαπάμε και οι δύο. Αισθάνομαι τιμή και ιδιαίτερη χαρά γι’ αυτό, γιατί πέρα από σπουδαία καλλιτέχνης, είναι για μένα πια και μια πολύτιμη φίλη».

 

-Από τον Γιώργο Χατζηνάσιο έως τη Λίνα Νικολακοπούλου. Πώς ήταν αυτή η διαδρομή; Ποιοι οι σημαντικότεροι σταθμοί της, τόσο όσον αφορά το τραγούδι όσο και τα άτομα που συνεργαστήκατε;
«Πρώτος και σημαντικότερος σταθμός ήταν ο ίδιος ο «δάσκαλος» για μένα, ο Γιώργος Χατζηνάσιος. Με βρήκε και με πήρε στην κυριολεξία από το χέρι και μου έδωσε δυο σπουδαία τραγούδια, το «Αγγιγμα Ψυχής» και «Το σώμα που ζητάς». Τι άλλο να ευχηθεί ένας νέος τραγουδιστής στο ξεκίνημά του; Ο δεύτερος σημαντικός σταθμός για μένα ήταν η συνεργασία με την Χαρούλα Αλεξίου στις τότε εμφανίσεις της στο Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά και τη Θεσσαλονίκη όπου θέλησε να συμμετέχω στο πρόγραμμά της. Τρίτη σημαντική στιγμή για μένα το πρόγραμμα στον Ζυγό με την Δήμητρα Γαλάνη. Δεν θα μπορούσα να περιμένω κάτι καλύτερο και για αυτό η σχέση μου με τη Δήμητρα καλλιτεχνικά είναι ζωντανή ακόμη μέχρι και σήμερα, με το τραγούδι «Σε ποιόν να πω το σ’ αγαπώ» αλλά και τις παραστάσεις της Δήμητρας στο GAZARTE όπου συμμετείχα φέτος όλο τον Μάρτιο. Την ευχαριστώ για την φροντίδα και την στήριξη όπως και όλους τους σημαντικούς καλλιτέχνες που βρέθηκαν στον δρόμο μου και έβαλε ο καθένας το λιθαράκι του σε αυτή την πορεία! Για άλλη μια φορά θα πω ότι η τωρινή μου συνεργασία με την Λίνα Νικολακοπούλου είναι ένας σταθμός στην ζωή μου»!

 

-Υπάρχει κάτι που θ’ αλλάζατε ή θα «παραλείπατε» από αυτή τη διαδρομή;
«Πραγματικά δεν θα άλλαζα. Είναι νομοτέλεια της ζωής, δεν μπορούμε να γυρίσουμε τον χρόνο πίσω! Απλά μεγαλώνοντας έχουμε την ευκαιρία, κάπως πιο ψύχραιμα, να αναγνωρίσουμε τα λάθη μας και να μην τα επαναλάβουμε».

 

-Πώς θα σχολιάζατε την ελληνική μουσική σκηνή σήμερα; Τι θα συμβουλεύατε τα νέα παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν με το τραγούδι;
«Νομίζω η ελληνική μουσική σήμερα έχει και σπουδαίες στιγμές αλλά και αμήχανες. Όπως πάντα κρατάμε αυτά που θεωρούμε σημαντικά και προχωρούμε. Τα νέα παιδιά πρέπει να αγαπήσουν αυτή τη σχέση με τη μουσική και να δουλεύουν για το καλύτερο και όχι το περισσότερο».

 

-Όσον αφορά τις ζωντανές σας εμφανίσεις, πόσο τις επηρεάζει η δυναμική που ανταλλάσετε με το κοινό;
«Είναι πρωτεύον, αν και όχι καθοριστικό. Θέλω να πω ότι ένας καλλιτέχνης πρέπει να σέβεται το κοινό που πηγαίνει να τον δει και να τον ακούσει ζωντανά. Κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί, έστω και αν ο κόσμος δεν είναι ζεστός και εκδηλωτικός. Είναι αλήθεια βέβαια ότι όταν υπάρχει καλή χημεία σε μια συναυλία, τότε αλλάζει η όλη αίσθηση και κατάσταση στον χώρο».

 

-Έχει αλλάξει το κοινό, η ψυχολογία και οι «απαιτήσεις» του τα τελευταία χρόνια λόγω της κρίσης; Εισπράττετε ότι έχουν περισσότερη ανάγκη για διασκέδαση και πώς «επηρεάζει» αυτό τον καλλιτέχνη;
«Το κοινό άλλαξε αλλά ούτως ή άλλως όλα αλλάζουν και μαζί με αυτά και εμείς ξέρετε. Η αλλαγή είναι στη φύση μας και είναι καλοδεχούμενη. Το θέμα είναι προς τα πού αλλάζει κάποιος και ποιος είναι ο στόχος του».

 

-Τι θα δούμε το βράδυ της Δευτέρας; Τι θ’ ακούσουμε από εσάς;
«Μια γενναία αναδρομή σε τραγούδια που αγαπάμε, καινούργια από το «Έρωτας Αγκάθι» και διασκευές από αγαπημένα κλασσικά. Ελπίζουμε να σας αρέσουν».
(Συνέντευξη:Πελοπόννησο)ς