ΑΙΓΙΟ: Σήμερα, η συνάντηση για το εθελοντικό του έργο του Φιλοζωϊκού Συλλόγου Αιγιάλειας «Τα Φιλαράκια»

Στην προσπάθειά του να συνεχίσει το τεράστιο εθελοντικό του έργο για την τοπική κοινωνία, ο Φιλοζωικός Σύλλογος Αιγιάλειας «Τα Φιλαράκια», δημιούργησε μία λίστα με τις δράσεις του ώστε όποιος επιθυμεί να βοηθήσει να βρει τι είναι αυτό που θα του ταίριαζε καλύτερα.

Κάποιες από αυτές τις δράσεις απαιτούν λιγότερο χρόνο, κάποιες περισσότερες, κάποιες ειδικές γνώσεις, κάποιες όχι. Για την ώρα όλα αυτά προσπαθούν να τα διαχειριστούν μόλις πέντε άτομα που είναι διαθέσιμα, τα οποία σε καμία περίπτωση δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες των αδέσποτων και ανυπεράσπιστων ζώων της περιοχής. ΄΄Δεν ψάχνουμε για κάποιον που θα κάνει τα πάντα, ψάχνουμε για άτομα που μπορούν να αναλάβουν υπεύθυνα κάτι από αυτά. Το παραμικρό είναι σημαντικό. Όποιος θέλει να βοηθήσει σίγουρα θα βρει κάτι, υπάρχουν πράγματα που θέλουν μία ώρα το μήνα κι άλλα που θέλουν περισσότερο. Ο καθένας όμως μπορεί να βρει ότι του ταιριάζει΄΄, αναφέρεται εκ μέρους του Συλλόγου.

Μάλιστα, για σήμερα Κυριακή 29 Ιουλίου στις 8.00 το βράδυ, έχει προγραμματιστεί συνάντηση στον πάνω όροφο της καφετέριας «Loss» στην παραλία Αιγίου, με τον Σύλλογο να καλεί όλους όσοι θέλουν να βοηθήσουν για να γνωριστούν και να οργανώσουν την δράση του Συλλόγου. ΄΄Αν κάποιος που ενδιαφέρεται δεν μπορεί να έρθει στη συγκεκριμένη συνάντηση, μπορεί να μας στείλει μήνυμα με τα στοιχεία του και τι θα τον ενδιέφερε να κάνει. Η ανταπόκρισή σας σε αυτή τη λίστα θα είναι καθοριστική για τα όσα μπορούμε να συνεχίσουμε, αφού είναι πλέον συνειδητή απόφαση να συνεχίσουμε με ό,τι μπορούμε να δώσουμε σωστά, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει περιορισμό των δράσεων. Ελπίζουμε σε μια νέα εποχή για την ομάδα μας!΄΄, σημειώνουν ακόμη τα ενεργά μέλη του Συλλόγου.

|Τι μπορώ να κάνω; 1. Φιλοξενία στο χώρο μου, 2. Τάισμα ζώου που φιλοξενείται σε άλλο χώρο, 3. Βόλτα ζώου που φιλοξενείται σε άλλο χώρο, 4. Χάπια ζώου που φιλοξενείται σε άλλο χώρο, 5. Φροντίδα ζώου που φιλοξενείται σε άλλο χώρο, 6. Γραφιστικά για φυλλάδια/αφίσες, 7. Μεταφορά ζώου σε γιατρό στο Αίγιο, 8. Συνοδεία ζώου σε γιατρό στο Αίγιο, 9. Μεταφορά ζώου σε γιατρό στην Πάτρα, 10. Συνοδεία ζώου σε γιατρό στην Πάτρα, 11. Φωτογράφιση ζώων, 12. Αγγελίες για προώθηση ζώων στη σελίδα μας, 13. Προώθηση αγγελιών σε άλλες σελίδες, 14. Αιτήσεις για χρηματοδοτήσεις, 15. Βοήθεια στο καταφύγιο για καθάρισμα/αποπαρασίτωση κ.λπ. 16. Μπάνιο/καλλωπισμός ζώων, 17. Αρχείο Καταγγελιών, 18. Ενημέρωση Πολιτών πως να κάνουν καταγγελία μόνοι τους, 19. Συστάσεις για τήρηση συνθηκών ευζωίας, 20. Δημιουργία ενημερωτικού υλικού, 21. Διοργάνωση ενημερώσεων, 22. Παρουσίαση ενημερώσεων, 23. Αγγελίες ζώων που χάθηκαν/βρέθηκαν στη σελίδα μας, 24. Αγγελίες ενημερωτικές στη σελίδα μας, 25. Απάντηση σε μηνύματα στη σελίδα μας, 26. Συμβόλαιο υιοθεσίας, 27. Συμβουλές σε υιοθεσίες, 28. Έλεγχος υιοθεσιών, 29. Αρχείο υιοθεσιών, 30. Υλικό για ιστοσελίδα, 31. Ενημέρωση ιστοσελίδας, 32. Ιδέα-διοργάνωση εκδηλώσεων, 33. Στελέχωση/βοήθεια εκδηλώσεων, 34. Κατασκευές για Μπαζάρ, 35. Προώθηση Κουμπαράδων, 36. Προώθηση Φαρμάκων σε Αναμονή, 37. Προώθηση Τροφής σε Αναμονή, 38. Προώθηση Θεσμού Αναδόχων, 39. Προώθηση Εγγραφής Νέων Μελών, 40. Πιάσιμο Ζώων, 41. Προτεραιότητα Στειρώσεων, 42. Ενημέρωση Αναδόχων, 43. Ενημέρωση Μελών, 44. Συλλογή Κουμπαράδων, 45. Συλλογή Τροφής σε Αναμονή, 46. Συλλογή Φαρμάκων σε Αναμονή, 47. Μοίρασμα Τροφής σε Αναμονή, 48. Επικοινωνία με Μ.Μ.Ε για προώθηση και ενημέρωση δράσεων, 49. Ενημέρωση Νέων Μελών, 50. Συγκέντρωση Πόρων».